Søg lignende

Søg termer, som er lignende teksten i Find. Marker dette afkrydsningsfelt og klik så på knappen Lignende for at definere indstillinger for ensartetheden.

For at tilgå denne kommando...

For eksempel kan en søgning på lignende finde ord, som adskiller sig fra teksten Find med to tegn.

Indstillinger

Angiver kriteriet for om et ord ligner søgeudtrykket.

Ombyt tegn

Indtast antal tegn i søgeordet, som kan byttes ud. For eksempel, hvis du angiver, at 2 tegn kan udskiftes, betragtes "måger" og "kager" som lignende.

Tilføj tegn

Indtast det maksimale antal tegn, med hvilke et ord kan overskride antal tegn i søgeudtrykket.

Fjern tegn

Indtast antal tegn, med hvilke et ord kan være kortere end søgeudtrykket.

Kombiner

Søger efter et udtryk, som svarer til enhver kombination af indstillingerne for søg lignende.

tip

Brug af Kombiner imødekommer bedre brugerens forventninger set ud fra indstillingerne, men returnerer måske falske positive. Uden brug af Kombiner returneres måske mindre end forventet, men der er ingen falske positive.

note

Der bruges en Vægtet Levenshtein-afstands- (WLD = Weighted Levenshtein Distance) -algoritme. Hvis Kombiner ikke er markeret, behandles indstillingerne som et udelukkende-OR (eller). Hvis Kombiner er markeret, behandles indstillingerne som et inkluderende-OR (eller) (tillempet WLD).

warning

Vær forsigtig, når du bruger Erstat alle i Søg lignende. Vær først sikker på, hvad der bliver fundet.