Udskriver det aktuelle dokument, markeringen eller de sider, som du angiver. Du kan også indstille udskriftsindstillingerne for det aktuelle dokument. Udskriftsindstillingerne kan variere afhængigt af den printer og det operativsystem, som du bruger.

For at tilgå denne kommando...

Vælg Filer - Udskriv.

+P

P√• v√¶rkt√łjslinjen Standard klikker du p√•

Ikon

Udskriv fil direkte

Dialogen Udskriv består af tre hoveddele: en forhåndsvisning med navigationsknapper, fanebladssider med kontrolelementer, der er specifike for den aktuelle dokumenttype og knapperne Udskriv, Annuller og Hjælp.

Hvis bare vil vide, hvordan du kan udskrive dit dokument, skal du klikke p√• et af de f√łlgende links.

Udskrivning af tekstdokumenter:

Udskrivning af en brochure

Forh√•ndsvisning af en side f√łr udskrivning

Udskrivning af flere sider på et ark

Udskrivning i omvendt r√¶kkef√łlge

Valg af papirbakker i printeren

Udskrivning af regneark:

Definere udskivningsområder i et ark

Udskriv arkdetaljer

Angive antal sider til udskrivning

Udskrive ark i liggende format

Udskrive rækker eller kolonner på alle sider

Udskrivning af præsentationer:

Udskrivning af præsentationer

Udskrivning af et dias der er tilpasset papirst√łrrelsen

Generel udskrivning:

Udskrive hurtigere med reducerede data

Udskrivning i sort-hvid

Markere det maksimale udskrivningsområde på en side

Noteikon

De indstillinger, du definerer i dialogen Udskriv gælder kun for det aktuelle udskrivningsjob. som du starter ved at klikke på Print-knappen. Hvis du vil ændre nogle indstillinger permanent, åbner du - LibreOffice (programnavn) - Udskriv.

Noteikon

Tryk på Skift+F1 eller vælg Hjælp - Hvad er dette? og peg på et hvilket som helst kontrolelement i dialogen Udskriv for at se en udvidet hjælpetekst.

Forhåndsvisning

Forhåndsvisnigen viser, hvordan hvert ark vil se ud. Du kan bladre gennem alle arkene med knapperne under forhåndsvisningen.

Generelt

På fanebladet Generelt finder du de vigtigste kontrolelementer til udskrivning. Du kan angive hvilket indhold fra dit dokument, der skal udskrives. Du kan vælge printer og åbne dialogen Printerindstillinger.

LibreOffice Writer / Calc / Impress / Draw / Math

Fanebladet med det samme navn som det aktuelle program kan bruges til at angive indholdet, farve, st√łrrelse og sider, der skal udskrives. Du angiver indstillinger som er specifikke for den aktuelle dokumenttype.

Sidelayout

Omr√•det Sidelayout kan bruges til at spare nogle ark papir ved at trykke flere sider p√• hvert ark papir. Du definerer uddata-sidernes opstilling og st√łrrelse p√• p√• det fysiske papor.

Skift om på opstillingen af de sider, der skal trykkes på hvert ark papir. Forhåndsvisningen viser, hvordan hvert ark papir vil se ud til sidst.

For nogen dokumenttyper,du kan vælge at udskriv en brochure.

Udskrivning af en brochure

Flere Indstillinger

I vinduet Flere indstillinger kan du indstille nogle flere indstillinger for det aktuelle udskrivningsjob.