ASCII filterindstillinger

Du kan angive hvilke indstillinger, såsom basale skrifttype, sprog, tegnsæt eller skift, der skal importeres eller eksporteres med et tekstdokument. Dialogen fremkommer, når du indlæser en ASCII-fil med filteret "Tekst indkodet", når du gemmer dokumentet første gang, eller når du vælger "Gem som" med et andet navn.

For at tilgå denne kommando...

Menuev Filer - Åbn, Filtype Indkodet tekster valgt.

Menuen Filer - Gem som Filtype Indkodet tekst er valgt.

Egenskaber

Definerer indstillingerne for import eller eksport af din fil. Når du eksporterer, kan kun tegnsættet og afsnitsskift blive defineret.

Tegnsæt

Angiver tegnsættet i filen som eksporteres eller importeres.

Medtag byte-order mark (BOM)

Kun ved Unicode-tegnsæt bruges et byte-order-mark (BOM),en byte-sekvens, til at angive en tekstfils Unicode-indkodning. Tilstedeværelsen af UTF-8 BOM er vilkårlig og kan forårsage problemer med noget software, især forældet software, der ikke er designet til at håndtere UTF-8.

Standardskrifttyper

Ved at bestemme en standardskrifttype angiver du, at teksten skal vises i en bestemt skrifttype. Standardskrifttyper kan kun vælges, når du importerer.

Sprog

Angiver sproget af teksten, hvis dette ikke allerede er defineret. Denne indstilling er kun tilgængelig når der importeres.

Afsnitsskift

Angiver typen af afsnitsskift til en tekst linje.

CR & LF

Indsætter en "Retur" og et "Linjeskift". Denne indstilling er standard.

CR

Indsætter en "Retur" som afsnitsskift.

LF

Indsætter et "Linjeskift" som afsnitsskift.