Ofte anvendte knapper

Annuller

Klik på Annuller lukker en dialog uden at gemme nogle ændringer.

Udfør

Anvender alle ændringer og lukker guiden.

Værktøjslinjer

Ved at klikke på pilen ved siden af nogle ikoner åbner du en værktøjslinje. For at flytte en værktøjslinje skal du trække i titellinjen. Så snart du slipper museknappen, forbliver værktøjslinjen på den nye position. Træk titellinjen til en anden placering eller træk til en kant af det vindue, hvor værktøjslinjen skal fastgøres. Luk en værktøjslinje ved at klikke på ikonet Luk vindue. Gør værktøjslinjen synlig igen ved at vælge Vis - Værktøjslinjer - (værktøjslinjens navn).

Rulleknap

1. I formularkontrolelementer er en rulleknap en egenskab for et numerisk felt, valutafelt, datofelt, eller tidsfelt. Hvis egenskaben "Rulleknap" er aktiveret, vil feltet vise et par pilesymboler, der peger til modstĂĄende retninger, enten lodret eller vandret.

2. I Basic-IDE'et er en rulleknap betegnelsen der bruges for det numeriske felt sammen med de to pile.

Du kan skrive en numerisk værdi i feltet ved siden af rulleknappen, eller vælge værdien med PIL op eller Pil ned symbolet på rulleknappen. På tastaturet kan du trykke Pil op og Pil ned tasterne for at øge eller reducere værdien. Du kan trykke Page Up og Page Down tasterne for at sætte maksimum og minimum værdierne.

I feltet ved siden af rulleknapperne defineres numeriske værdier, du kan også definere en Måleenhed, for eksempel, 1 cm eller 5 mm, 12 pt eller 2".

Konverter

Hvis du klikker fremad gennem dialogen, kaldes denne knap Næste. På den sidste side har knappen navnet Konverter. Konvertering udføres ved at klikke på knappen.

Genvejsmenu

For at aktivere genvejsmenuen for et objekt, klik først på objektet med museknap for at vælge det, derefter,. Nogle genvejsmenuer kan kaldes, selv hvis objektet ikke er valgt. Der kan findes Genvejsmenuer næsten alle steder i LibreOffice.

Slet

Sletter det markerede element eller de markerede elementer efter bekræftelse.

Slet

Sletter det markerede element eller de markerede elementer uden at kræve bekræftelse.

Metrisk

Du kan indtaste værdier i inputfelter i forskellige måleenheder. Standard enhed er tommer. Hvis du vil have et mellemrum på præcis 1cm, så indtaster du "1cm". Supplerende enheder er tilgængelige i henhold til sammenhængen, for eksempel, 12 pkt. til en 12 punkt afstand. Hvis værdien af den nye enhed er urealistisk, bruger programmet et foruddefineret maksimum eller minimumsværdi.

Luk

Lukker dialogen og gemmer alle ændringer.

Luk

Lukker dialogen.

Anvend

Anvende de tilrettede eller valgte værdier uden at lukke dialogen.

This option appears only for Paragraph Style, Frame Style, and Page Style.

This option appears only for Paragraph Style and Character Style.

Formindsk / Maksimer

Klik på ikonet Formindsk for at reducere dialogen til størrelsen af indtastningsfeltet. Det gør det lettere at markere den nødvendige reference i arket. Ikonet ændrer sig automatisk til et Maksimer-ikon. Klik på dette for at gendanne dialogen til sin oprindelige størrelse.

Dialogen er automatisk minimeret når du klikker inde i et ark med musen. Så snart du slipper museknappen, er dialogen gendannet og referenceområdet defineret med musen er fremhævet i dokumentet af en blå ramme.

Ikon

Formindsk

Ikon

Maksimer

Eksempelfelt

Displays a preview of the current selection.

Preview

Displays a preview of the current selection.

Næste

Klik på knappen Næste, og guiden bruger den aktuelle dialogs indstillinger og fortsætter til næste trin. Hvis du er på det sidste trin, ændres denne knap til Opret.

Dialogknapper

Nulstil

Nulstiller ændrede værdier tilbage til fanebladetss forrige værdier.

Annuller

Lukker dialogen og ignorerer alle ændringer.

Ok

Gemmer alle ændringer og lukker dialogen.

Nulstil

Nulstil ændringer udført på den aktuelle fane til dem, der var gældende, da denne dialog blev åbnet.

Nulstil

Indstiller ændringer, der er lavet på det aktuelle faneblad, til de gyldige, da denne dialog blev åbnet. Der vises ikke en bekræftelsesanmodning, når du lukker dialogen.

Standard

Nulstiller de synlige værdier i dialogen til standardinstallations værdier.

warning

En bekræftelse vises ikke før standarden er genindlæst.

Tilbage

Vis de markeringer i dialogen, som blev foretaget i det foregående trin. De aktuelle indstillinger forbliver uændrede. Denne knap kan kun aktiveres fra side to og fremefter.

Indstillinger

Klik pĂĄ ikonet Indstillinger for at udvide dialogen til at vise yderligere indstillinger. Klik igen for at gendanne dialogen.

Se også de følgende funktioner:

Søgningen understøtter jokere eller regulære udtryk. Med regulære udtryk aktivere kan du indtaste "al.*", for eksempel for at finde det første sted med "al.*" fulgt af vilkårlige tegn. Hvis du vil søge efter en tekst, som også er et regulært udtryk, skal du også enten sætte en "\" foran hvert tegn eller lukke teksten inde i \Q...\E. Du kan slå den automatiske evaluering af jokere og regulære udtryk til og fra i- LibreOffice Calc - Beregn.

warning

Når du bruger funktioner, hvor et eller flere argumenter er strenge i søgekriterier, som repræsenter et regulært udtryk, er det første forsøg at konvertere kriteriestrenge til tal. For eksempel vil ",0" blive konverteret til 0,0 og så videre. Hvis det lykkes, vil matchet ikke være med et match med et regulært udtryk men et numerisk match. Når du skifter til en lokalisering, hvor decimaltegnet ikke er et punktum, virker konverteringen af det regulære udtryk i midlertid også. For at gennemtvinge evalueringen af det regulære udtryk i stedet for et numerisk udtryk, bruger du nogle udtryk, der ikke kan misforstås som numeriske, så som ".[0]", ".\0" eller "(?i).0".

Hvis der opstår en fejl, returnerer funktionen en logisk eller numerisk værdi.

(Denne kommando er kun tilgængelig fra Højreklikmenuen).

Ved at dobbeltklikke på et værktøj, kan du bruge det på flere opgaver. Hvis du vælger værktøjet med enkeltklik, returneres til den seneste tilstand, når opgaven er udført.

Tryk Skift+F1 og peg på et kontrolelement for at lære mere om det kontrolelement.

Dialogen Indstillingers knapper

Ok

Gem ændringerne på siden og luk dialogen Indstillinger.

Annuller

Luk dialogen Indstillinger og kassér alle ændringer.

Nulstil

Nulstil ændringer udført på den aktuelle fane til dem, der var gældende, da denne dialog blev åbnet.

warning

Nogle indstillinger kan ikke nulstilles, når de en gang er redigeret. Nulstil enten ændringerne manuelt eller klik på Annuller og åbn dialogen Indstillinger igen.