Filer

Denne menu indeholder generelle kommandoer til at arbejde med Draw-dokumenter, såsom Åbn, Luk og Udskriv. For at lukke LibreOffice Draw, klik på Afslut.

Ny

Opretter et nyt LibreOffice-dokument.

√Öbn

√Öbner en lokal eller ekstern fil eller importerer en.

Open Remote

Åbner et dokument placeret på en ekstern filserver.

Seneste dokumenter

Lister de senest åbnede filer. For at åbne en fil på listen, klik på filens navn.

Guider

Hjælper dig gennem oprettelse af forretningsbreve og personlige breve, faxskrivelser, dagsordener, præsentationer med mere.

Skabeloner

Lader dig organisere og redigere dine skabeloner samt gemme den aktuelle fil som en skabelon.

Luk

Lukker det aktuelle dokument uden at afslutte programmet.

Gem

Gemmer det aktuelle dokument.

Gem ekstern...

Gemmer et dokument placeret på en ekstern filserver.

Gem som

Gemmer det aktuelle dokument på en anden placering eller med et andet filnavn eller filtype.

Gem en kopi

Gemmer en kopi af det aktuelle dokument med et andet navn eller placering.

Gem alle

Gemmer alle modificerede LibreOffice dokumenter.

Genindlæs

erstatter det aktuelle dokument med den senest gemte version.

Versioner

Gemmer og organiserer flere versioner af det aktuelle dokument i samme fil. Du kan også åbne, slette og sammenligne forrige versioner.

Eksport

Eksporterer din præsentation eller tegning og sætter eksportindstillingerne.

Eksporter som PDF

Gemmer den aktuelle fil i Portable Document Format (PDF) version 1.4. En PDF-fil kan ses og udskrives p√• enhver platform med den oprindelige formatering intakt, forudsat at der er installeret underst√łttende software.

Accepter

Sender en kopi i det aktuelle dokument til forskellige programmer.

Dokumentegenskaber

Viser egenskaberne for den aktuelle fil inklusiv statistik såsom antal ord og den dato filen blev oprettet.

Digitale signaturer

Tilf√łjer og fjerner digitale signaturer til og fra dit dokument. Du kan ogs√• bruge dialogen til at se certifikater.

Forhåndsvisning i webbrowser

Opretter en midlertidig kopi af det aktuelle dokument i HTML-format, åbner systemets standardwebbrowser og viser HTML-filen i webbrowseren.

Print

Udskriver det aktuelle dokument, markeringen eller de sider, som du angiver. Du kan også indstille udskriftsindstillingerne for det aktuelle dokument. Udskriftsindstillingerne kan variere afhængigt af den printer og det operativsystem, som du bruger.

Udskriftsindstillinger

Vælg standardprinteren til det aktuelle dokument.

Afslut

Lukker alle LibreOffice programmer og beder dig gemme dine ændringer. Denne funktion findes ikke på Mac OS X systemer.