Rotering af objekter

Du kan rotere et objekt om dets standardomdrejningspunkt (centrum) eller et omdrejningspunkt, som du angiver.

Ikon

V√¶lg det objekt, du vil rotere. P√• v√¶rkt√łjslinjen Transformationer i LibreOffice Draw eller p√• v√¶rkt√łjslinjen Tegning i LibreOffice Impress klikker du p√• ikonet Roter.

Flyt mark√łren til et hj√łrneh√•ndtag, s√• mark√łren √¶ndrer sig til et rotationssymbol. Tr√¶k i h√•ndtaget for at rotere objektet.

Hold Skift-tasten nede for at begrænse rotationen til multipla af 15 grader.

H√łjreklik p√• objektet for at √•bne kontekstmenuen. V√¶lg Placering og st√łrrelse ‚Ėł Rotation for at indtaste en pr√¶cis rotationsv√¶rdi.

Ikon

Træk den lille cirkel i centrum af objektet til en ny placering, for at ændre omdrejningspunktet.

For at skævvride objektet lodret eller vandret, træk i at af sidehåndtagene.