Om lag

Lag lader dig samle beslægtede elementer på en side. Tænk på lag som individuelle arbejdsflader, som du kan skjule for øjet, skjule for udskrivning eller låse.

Lag bestemmer ikke objekternes stablingsrækkefølge af på din side, bortset fra laget Kontrolelementer, som altid ligger foran andre lag.

Objekternes stablingsrækkefølge på din side bestemmes af den rækkefølge, du tilføjer objekterne i. Du kan omarrangere stablingsrækkefølgen med Figur ▸ Arranger

Fladerne på et lag, der ikke indeholder objekter, er transparente.

LibreOffice Draw har som standard tre lag:

Du kan ikke slette eller omdøbe standardlagene. Du kan tilføje dine egne lag med Indsæt ▸ Lag.

Laget Layout er standardarbejdsfladen. Laget Layout bestemmer placeringen af pladsholdere til titel, tekst og objekter på din side.

Laget Kontrolelementer kan bruges til knapper, der er blevet tilknyttet en handling, men ikke skal udskrives. Indstil lagets egenskaber til Kan ikke udskrives. Objekter på laget Kontrolelementer er altid foran objekter på andre lag.

På laget Målelinjer tegner du for eksempel målelinjerne. Ved at skifte imellem at vise og at skjule laget kan du let slå disse linjer til og fra.

tip

Du kan låse et lag for at beskytte dets indhold eller skjule et lag med dets indhold mod at ses eller mod at udskrives. Når du tilføjer et nyt lag til en side, bliver laget tilføjet alle sider i dit dokument. Når du tilføjer et objekt på et lag, bliver det dog kun tilføjet på den aktuelle side. Hvis du vil have, at objektet ses på alle sider, tilføjer du det på mastersiden (Vis ▸ Master).


Støt os venligst!