Arbejde med lag

Tegninger i LibreOffice Draw understøtter lag.

Insert layer dialog

Vælge et lag

For at vælge et lag klikker du fanebladet med lagets navn nederst i arbejdsfladen.

tip

For at redigere et lags egenskaber dobbeltklikker du på lagets faneblad.

Skjule lag

1. Marker et lag og vælg så Formater ▸ Lag.

2. I området Egenskaber rydder du afkrydsningsfeltet Synlig.

3. Klik på OK.

På lagets faneblad skifter navnets farve til blåt.

tip

Du kan gøre et lag synligt eller usynligt ved at klikke på dets faneblad, imens du holder Skift-tasten nede.

Vise skjulte lag

1. Marker et skjult lag, og vælg så Formater ▸ Lag.

2. I området Egenskaber markerer du afkrydsningsfeltet Synlig.

3. Klik på OK.

Låse lag

1. Marker et lag og vælg så Formater ▸ Lag.

2. I området Egenskaber markerer du afkrydsningsfeltet Låst.

3. Klik på OK.

Du kan ikke redigere objekter på et låst lag.

Låse lag op

1. Marker et låst lag og vælg så Formater ▸ Lag.

2. I området Egenskaber rydder du afkrydsningsfeltet Låst.

3. Klik på OK.