Duplikering af objekter

Du kan oprette duplikater eller flere kopier af et objekt. Kopierne kan være identiske eller afvige i størrelse, farve, retning og placering.

Følgende eksempel opretter en stak mønter ved at lave flere kopier af en enkelt ellipse.

1. Brug værktøjet Ellipse til at tegne en udfyldt gul ellipse.

2. Marker ellipsen og vælg Rediger ▸ Dupliker.

3. Indtast 12 som Antal kopier.

4. Indtast en negativ værdi for Bredde og Højde, så mønterne aftager i størrelse, efterhånden som du går op i stakken.

5. For at definere en farveovergang for mønterne, kan du vælge forskellige farver i boksene Start og Slut. Farven i Start anvendes på det objekt, som du duplikerer.

6. Klik OK for at oprette kopierne.