Guide Tabel - Sæt primærnøgle

Angiver et felt i tabellen, der skal bruges som primærnøgle.

Opret en primærnøgle

Vælg at oprette en primærnøgle. Til en primærnøgle til hver database for at identificere hver post entydigt. I nogle databasesystemer i LibreOffice, er en primærnøgle obligatorisk for redigering af tabellerne.

Tilføj en primærnøgle automatisk

Vælg at tilføje en primærnøgle automatisk som en supplerende felt.

Brug et eksisterende felt som primærnøgle

Vælg at bruge et eksisterende felt med entydige værdier som primærnøgle.

Feltnavn

Vælg feltnavnet.

Autoværdi

Vælg automatisk at indsætte en værdi og forøge feltets værdi i hver ny post. Databasen skal understøtte automatisk forøgelse for at bruge funktionaliteten Autoværdi.

Definer primærnøgle via flere felter

Vælg at oprette en primærnøgle ud fra en kombination af flere eksisterende felter.

Tilgængelige felter

Vælg et felt og klik på > for at tilføje det til en liste over primærnøglefelter.

>

Klik for at tilføje de valgte felter til feltet, som pilen peger på.

<

Klik for at tilføje de valgte felter til feltet, som pilen peger på.

Primærnøglefelter

*Vælg et felt og klik på < for et fjerne det fra listen over primærnøgler. Primærnøglen oprettes som en sammenkædning af felterne i denne liste fra top til bund.

Guiden Tabel ▸ Opret tabel