Rapportnavigator

Du kan åbne vinduet i Rapportnavigator i Rapportbyggeren ved at vælge Vis ▸ Rapportnavigator.

Rapportnavigatoren afslører rapportens struktur. Du kan bruge Rapportnavigatoren til at indsætte funktioner i rapporten.

Klik på en indførsel i Rapportnavigatoren. Det tilsvarende objekt eller område vælges i visningen Rapportbygger. Højreklik på en indførsel for at åbne kontekstmenuen.

Indskrivning af funktioner i rapporten

I Rapportnavigatorens kontekstmenu ser du de samme kommandoer som i visningen Rapportbyggeren, samt flere kommandoer til at oprette nye funktioner eller slette dem.

Funktioner kan indskrives med en syntaks som angivet i forslaget OpenFormula (åben_formel).

Se wikisiden om Base for noget mere hjælp vedrørende funktionerne i en rapport.

Beregning af en sum for hver klient

1. Åbn Rapportnavigatoren.

2. Åbning af indførslen Grupper og den gruppe, hvor du vil beregne omkostningen.

Gruppen har en underindførsel kaldet funktioner.

3. Åbn kontekstmenuen (højreklik) på funktionsindførslen, vælg at oprette en ny funktion og vælg den.

I Egenskabsbrowseren ser du funktionen.

4. Modificer navnet til for eksempel CostCalc og formlen til [CostCalc] + [skriv navnet på din omkostningskolonne].

5. Skriv 0 som startværdi.

6. Nu kan du indsætte et tekstfelt og knytte det til din [CostCalc] (vises i listefeltet Datafelt).

Du kan være nødt til at sættet startværdien til værdien af et felt som [felt].

Hvis der er tomme felter i omkostningskolonnen, bruger du følgende formel til at erstatte indholdet i de tomme felter med nul:

[SumCost] + IF(ISBLANK([field]);0;[field])