JDBC-forbindelse

Angiver indstillingerne til at tilgå en JDBCrdatabase.

JDBC-eksempler

Du kan brude en JDBC-driverklasse til at forbinde til en JDBC-database fra LibreOffice. Driverklassen leveres af database-fremstilleren. To eksempler på JDBC-databaser er Oracle og MySQL.

note

Driverklasser skal tilføjes til LibreOffice i ▸ LibreOffice - Avancerede.

Oracle-database

Du kan bruge en JDBC-driver til at tilgå en Oracle-database fra Solaris eller Linux. For at tilgå databasen fra Windows, behøver du en ODBC-driver.

I feltet Datakilde-URL indtaster du placeringen af Oracle-databaseserveren. URL-syntaksen afhænger af databasetypen. Se flere oplysninger i den dokumentation, der blev leveret sammen med JDBC-driveren.

Til en Oracle-database er URL-syntaksen:

oracle:thin:@hostname:port:database_name

databasen MySQL

MySQL-databasens driver er er tilgængelig på MySQL-webstedet.

MySQL-databasens syntaks er:

mysql://hostname:port/database_name

Datakilde-URL

Indtast databasens URL. Indtast for eksempel "mysql://<Servername>/<name of the database>" ved MySQL JDBC-driveren. Brug den dokumentation, der blev leveret med driveren, til at se flere oplysninger om JDBC-driveren.

JDBC-driverklassen

Indtast navnet på JDBC.driveren.

warning

Før du kan bruge en JDBC-driver, skal du tilføje dens klassesti. Vælg ▸ LibreOffice ▸ Avanceret og klik på knappen Klassestii. Efter du har tilføjet sti-oplysningerne, genstarter du LibreOffice.

Testklasse

Tester forbindelsen med de aktueller indstillinger.

Autentikation

Guiden Database