ODBC

Angiver indstillingerne for ODBC-databaser. Dette omfatter dine brugeradgangsdata, driverindstillinger og definitioner af skrifttyper.

Brugernavn

Tast brugernavn for at tilgå databasen.

Adgangskode nødvendig

Forhindret en uautoriseret bruger i at tilgå databasen. Du behøver kun at indtaste adgangskoden en gang pr. session.

Driverindstillinger

Brug dette tekstfelt til at indtaste flere valgfrie driverindstillinger, hvis det er nødvendigt.

Tegnsæt

Vælg den kodekonvertering, du vil bruge til at se databasen i LibreOffice. Dette påvirker ikke databasen. Vælg "System" for at bruge dit operativsystems standardtegnsæt. Tekst og dBASE-databaser er begrænset til tegnsæt med en fast tegnlængde, hvor alle tegn indkodes med det samme antal bytes.

Generelt

Hent genererede værdier

Aktiverer LibreOffice understøttelse af datafelter med automatisk tilvækst i den aktuelle ODBC- eller JDBC-datakilde. Marker dette afkrydsningsfelt, hvis databasen ikke understøtter funktionaliteten autotilvækst sit SDBCX-lag. Generelt vælges autotilvækst i feltet primærnøgle.

'Auto-increment'-sætning

Indtast den SQL-kommandospecifikator, der instruerer datakilden om at give et angivet heltals-datafelt en automatisk tilvækst.. For eksempel er dette et typisk SQL-udtryk til oprettelse af et datafelt:

CREATE TABLE "tabel1" ("id" INTEGER)

For at give datafeltet "id" i en MySQL-database automatisk tilvækst ændrer du udtrykket til:

CREATE TABLE "tabel1" ("id" INTEGER AUTO_INCREMENT)

Med andre ord: skriv AUTO_INCREMENT i feltet Auto-increment sætning.

Forespørgsel på genererede værdier

Indtast et SQL-udtryk, der returnerer den seneste værdi med autotilvækst i datafeltet primærnøgle. For eksempel:

SELECT LAST_INSERT_D();

Brug SQL92-navnestandard

Tillader i datakilden kun navne, der bruger tegn i overensstemmelse med SQL92-navngivningsbegrænsninger. Alle andre tegn afvises. Hvert navn skal begynde med et stort eller lille bogstav eller en understregning (_). De øvrige kan være ASCII-bogstaver, understregninger og cifre.

Brug Katalog til filbaserede databaser

Bruger Katalogets aktuelle, datakilde. Dette er nyttigt, når ODBC-datakilden er en databaseserver. Hvis ODBC-datakilden er en dBase-driver, lader du dette afkrydsningsfelt stå tomt.