Diagramguide - Dataserie

P√• denne side af Diagramguiden kan du √¶ndre kildeomr√•det for alle dataserier hver for sig, inklusiv deres etiketter. Du kan ogs√• √¶ndre omr√•det for kategorierne. Du kan f√łrst v√¶lge dataomr√•det p√• siden Dataomr√•de og derefter fjerne un√łdvendige dataserier eller tilf√łje dataserier fra andre celler.

Tipikon

Hvis der ser ud til at være for mange indstillinger på denne side, kan du bare angive dataområdet på siden Diagramguide - Dataområde og springe denne side over.

For at tilgå denne kommando...

Vælg Indsæt - Diagram....

Icon

Vælg Indsæt Diagram.

Dobbeltklik på et diagram og vælg derefter Formater - Dataområder

Denne dialog er kun tilgængelig for diagrammer baseret på en tabel fra Calc eller Writer.

Tryk Skift+F1 og peg på et kontrolelement for at lære mere om det kontrolelement.

Administrere dataserie

I rullelisten Dataserie ser du en liste med alle dataserier i det aktuelle diagram.

Redigering af dataserie

1. Klik på et punkt på listen for at vise og redigere egenskaberne for det element.

I rullelisten Dataområder ser du rollenavnene og celleområderne for dataseriekomponenterne.

2. Klik på et element og rediger så indholdet i tekstfeltet nedenunder.

Etiketten ved siden af tekstfeltet viser den aktuelt valgte rolle.

3. Indtast området eller klik på Marker dataområde for at minimere dialogen og vælge området med musen.

Hvis du √łnsker et dataomr√•de, der best√•r af flere celleomr√•der, som ikke er ved siden af hinanden, skal du indtaste det f√łrste omr√•de, manuelt tilf√łje et semikolon i slutningen af tekstfeltet og s√• indtaste de andre omr√•der. Brug et semikolon som skilletegn mellem omr√•der.

Området for en datarolle så som Y-værdier må ikke indeholde en etiketcelle.

Redigering af kategorier eller dataetiketter

Afhængigt af diagramtype vises teksterne på X-aksen eller som dataetiketter.