Diagramtype Aktie

P√• den f√łrste side i Diagramguiden kan du v√¶lge en diagramtype

For at tilgå denne kommando...

Vælg Indsæt - Diagram....

Icon

Vælg Indsæt Diagram.

Aktie

Et Aktiediagram illustrerer markedstendensen givet med åbningspris, bundpris, toppris og lukkepris. Den omsatte mængde kan også være vist.

I et Aktiediagram er r√¶kkef√łlgen af dataserierne vigtig. Data skal v√¶re ordnet som vist i eksemplet i tabellen nedenfor.

A

B

C

D

E

F

1

Transaktionsvolumen

√Öbningspris

Laveste (bund pris)

H√łjeste (top pris)

Lukkepris

2

Mandag

2500

20

15

25

17

3

Tirsdag

3500

32

22

37

30

4

Onsdag

1000

15

15

17

17

5

Torsdag

2200

40

30

47

35

6

Fredag

4600

27

20

32

31

√Öbningskurs, laveste, h√łjeste, og lukkekurs v√¶rdier udg√łr tilsammen en dataenhed i diagrammet. En aktiekursdataserie best√•r af flere r√¶kker som indeholder s√•danne data enheder. Kolonnen som indeholder omsat m√¶ngde udg√łr en valgfri anden dataserie.

Afhængigt af den valgte variant vil du ikke have brug for alle kolonner.

Undertyper af aktiediagram

V√¶lg diagramtypen Aktie p√• den f√łrste side i Diagramguiden. V√¶lg derefter en af de fire varianter.

Type 1

Baseret p√• kolonnerne lav og h√łjviser Type 1 afstanden imellem bundpris (lav) og toppris (h√łj) med en lodret linje.

Baseret p√• kolonnerne lav, h√łj og luk viser kolonnetype 1 en ekstra vandret mark√łr for lukkeprisen.

Type 2

Kolonnetype 2 genererer det traditionelle "kalenderlys" diagram baseret p√• √•bningskurs, laveste, h√łjeste,og lukkekurs. Type 2 tegner den lodrette linje mellem bundpris og toppris og tilf√łjer et rektangel foran, som visualiserer omr√•det mellem √•bnings- og lukkepris. LibreOffice bruger forskellige fyldfarver for stigende v√¶rdier (√•bningspris er mindre end lukkeprisen) og faldende v√¶rdier.

Type 3

Baseret p√• m√¶ngde, laveste, h√łjeste,og lukkekurs tegner kolonnediagram Type 3 et diagram som Type 1, med yderligere s√łjler for omsat m√¶ngde.

Type 4

Baseret p√• alle fem datakolonner, m√¶ngde, √•bningskurs, laveste, h√łjeste og lukkekurs. Type 4 kombinerer et type 2 diagram med et s√łjlediagram for omsat m√¶ngde.

Fordi m√•ling for omsat m√¶ngde kan v√¶re "enheder", introduceres en anden Y-akse i diagram Type 3 og Type 4. Kursaksen vises til h√łjre og oms√¶tningsaksen til venstre.

Indstilling af datakilde

Diagrammer baseret på sine egne data

For at ændre dataserien for et diagram, der har sine egne data, skal du vælge Diagramdatatabel i menuen Vis eller diagrammets kontekstmenu i redigeringstilstand.

I en indlejret diagramdatatabel er dataserierne altid arrangeret i kolonner.

For at f√• et nyt aktiediagram, starter du med et s√łjlediagram. Tilf√łj de kolonner du har brug for, og indtast dine data i r√¶kkef√łlgen som vist i eksemplet. Undlad de kolonner du ikke skal bruge til den √łnskede variant. Brug Byt kolonner for at √¶ndre kolonner√¶kkef√łlgen. Luk diagramdatatabellen. Brug nu dialogen Diagramtype for at skifte til aktiediagram-varianten.

Hvis du har allerede har et aktiediagram og du vil skifte variant, s√• skift f√łrst diagramtypen til s√łjlediagram. Tilf√łj eller fjern kolonner s√• de passer til varianten, og skift s√• diagramtypen tilbage til aktiediagram.

Skriv ikke navnet på en dataserie i en række. Skriv navnet ind i feltet over rollenavnet.

R√¶kkef√łlge af r√¶kkerne bestemmer, hvordan kategorierne er ordnet i diagrammet. Brug Flyt r√¶kke ned for at √¶ndre r√¶kkef√łlgen.

Diagrammer baseret på Calc- eller Writertabeller

Du kan vælge eller ændre et dataområde på anden side i Diagramguiden eller i dialogen Dataområde. Til finindstilling kan du bruge dialogen Dataserier.

For at angive et dataomr√•de skal du g√łre et af f√łlgende:

1. Indtast dataområdet i tekstfeltet.

I Calc kunne et eksempel på et dataområde være "$Ark1.$B$3:$B$14". Bemærk at et dataområde kan bestå af mere end en enkelt region i et regneark, for eksempel er "$Ark1.A1:A5;$Ark1.D1:D5" også et gyldigt dataområde. I Writer kunne et eksempel på et dataområde være "Tabel1.A1:E4".

S√• l√¶nge syntaksen ikke er korrekt, viser LibreOffice teksten med r√łdt.

1. I Calc klikker du p√• Marker Dataomr√•de for at minimere dialogen og tr√¶kker s√• for at v√¶lge dataomr√•det. N√•r du slipper musen, er der valgt data. Klik p√• Marker Dataomr√•de igen for at tilf√łje et dataomr√•de. I indtastningsfeltet i den minimerede dialog, klikker du efter elementet og skriver et semikolon. Tr√¶k s√• for at v√¶lge n√¶ste omr√•de.

Klik på en af indstillingerne for dataserie i rækker eller i kolonner.

Dine aktiediagramdata er "i kolonner", hvis informationen i en r√¶kke h√łrer til samme "kalenderlys".

Finindstilling af dataområder i tabelbaserede Aktiediagrammer

Du kan organisere dataserier og ændre kilden til dele af de enkelte dataserier på den tredje side af Diagramguiden eller på siden Dataserie i dialogen Dataområde.

Administrer Dataserie

I området dataserie på venstre side af dialogen, kan du administrere dataserien for det aktuelle diagram. Et aktiediagram har mindst én dataserie som indeholder priser. Det kan have yderligere en dataserie for omsat mængde.

Hvis du har f√•et mere end en enkelt prisdataserie, kan du bruge op- og ned-pilene til ordne dem. R√¶kkef√łlgen bestemmer opstillingen i diagrammet. G√łr det samme for m√¶ngdedataserier. Du kan ikke bytte pris- og m√¶ngdedataserier.

For at fjerne en dataserie skal du markere dataserien på listen og klikke på Fjern.

For at tilf√łje en dataserie skal du markere en af de eksisterende dataserier og klikke p√• Tilf√łj. Du f√•r et tomt element med samme type under det valgte. Hvis du ikke har en dataserie for pris eller oms√¶tning, skal du f√łrst v√¶lge et omr√•de for disse serier i dialogen Dataomr√•de.

Indstille dataområder

I dialogen Dataområder kan du sætte eller ændre dataområdet for hver del af de valgte dataserier.

I den √łverste liste ser du rollenavnet p√• komponenterne og de aktuelle v√¶rdier. N√•r du har valgt en rolle, kan du √¶ndre v√¶rdien i tekstfeltet under listen. Etiketten viser den valgte rolle.

Indtast området i tekstfeltet eller klik på Marker dataområde for at minimere dialogen og vælge området med musen.

V√¶lg √Öbningsv√¶rdier, Lukkev√¶rdier, H√łjeste v√¶rdier og Laveste v√¶rdier i vilk√•rlig r√¶kkef√łlge. Angiv kun omr√•der for de roller som du har brug for i den valgte variant af aktiediagram. Intervallerne skal ikke n√łdvendigvis v√¶re ved siden af hinanden i tabellen.

Forklaring

Forklaringen viser etiketterne fra f√łrste r√¶kke eller kolonne, eller fra det specielle omr√•de, som du har angivet i dialogen Dataserie. Hvis dit diagram ikke indeholder etiketter, viser forklaringen tekst som "R√¶kke 1, R√¶kke 2, ..." eller "Kolonne A, Kolonne B, ..." i henhold til r√¶kkenummer eller kolonnebogstav for diagrammets data.

Forklaringen viser værdien fra området, som du indtastede i område for navn feltet i Dataområde dialogen. Standardvalget er kolonneoverskriften for lukkepris kolonnen.

Vælg en af placeringsindstillingerne. Når diagrammet er færdigt, kan du angive andre placeringer med menuen Formater.