Funktionalitet i LibreOffice Calc

LibreOffice Calc er et regnearksprogram, som du kan bruge til at beregne, analysere og kontrollere dine data. Du kan også importere og ændre Microsoft Excel regneark.

Beregninger

LibreOffice Calc giver dig funktioner, inklusiv statistik- og bankvirksomhedsfunktioner, som du kan bruge til at oprette formler til at udføre komplekse beregninger på dine data.

Du kan også bruge Funktionsguiden til at hjælpe dig med at oprette dine formler.

Hvad-hvis beregninger

En interessant mulighed er straks at kunne se, hvordan ændringer af en enkelt faktor påvirker resultatet af beregninger, som er sammensat af adskillige faktorer. For eksempel kan du se, hvordan ændring af løbetiden i en låneberegning påvirker renterne eller afdragene. Endvidere kan du administrere større tabeller ved at bruge forskellige foruddefinerede scenarier.

Databasefunktioner

Brug regneark til at arrangere, lagre og filtrere dine data.

LibreOffice Calc lader dig trække-og-slippe tabeller fra databaser, eller lader dig bruge et regneark som en datakilde til lave formularbreve i LibreOffice Writer.

Opstilling af data

Med få museklik kan du reorganisere dit regneark for at vise eller skjule bestemte dataområder, eller formatere områder ifølge specielle betingelser, eller hurtigt beregne subtotaler og totaler.

Dynamiske diagrammer

LibreOffice Calc lader dig præsentere regnearksdata i dynamiske diagrammer, som opdateres automatisk, når data ændres.

Åbning og gemning af Microsoft filer

Brug LibreOffice-filtrene for at konvertere Excel-filer eller for at åbne og gemme i mange andre formater.