Tekstformateringslinje

Værktøjslinjen Tekstformatering, som vises når cursoren er i et tekst-objekt, fx. en tekstboks eller et tegneobjekt, indeholder formatering og justerings-kommandoer.

Skrifttypenavn

Giver dig mulighed for at vælge et skrifttypenavn fra listen eller indtaste et skrifttypenavn direkte.

Du kan indtaste flere skrifttyper adskilt af semikoloner. LibreOffice bruger hver navngiven skrifttype i rækkefølge, hvis de foregående skrifttyper ikke er tilgængelige.

Ikon

Skrifttypenavn

Skriftstørrelse

Giver dig mulighed for at vælge mellem forskellige skriftstørrelser fra listen eller at indtaste en størrelse manuelt.

Fed

Gør den markerede tekst fed. Hvis markøren er inde i et ord, bliver hele ordet med fed skrift. Hvis markeringen eller ordet allerede er med fed skrift, fjernes formateringen.

Ikonet Fed

Fed

Kursiv

Gør den valgte tekst kursiv. Hvis markøren er inde i et ord, så bliver hele ordet kursiv. Hvis markeringen eller ordet allerede er kursivt, så fjernes formateringen.

Ikonet Kursiv

Kursiv

Understreg

Understreger eller fjerner understregning fra den valgte tekst.

Ikonet Understreg

Understreg

Skriftfarve

Klik for at bruge den aktuelle skriftfarve til de valgte tegn. Du kan også klikke her og så lave en markering for at ændre tekstens farve. Klik på pilen ved siden af ikonet for åbne værktøjslinjen Skriftfarve.

Icon Font Color

Skriftfarve

Linjeafstand: 1

Gælder enkelt linieafstand til det aktuelle afsnit. Dette er standardindstillingen.

Icon Line spacing: 1

Linjeafstand: 1

Linjeafstand: 1.5

Angiver linieafstanden til 1,5 linjer.

Icon Line spacing: 1.5

Linjeafstand: 1½

Linjeafstand: 2

Indstiller linieafstanden til to linjer.

Icon Line spacing: 2

Linjeafstand: 2

Venstrejusteret

Justerer afsnittet til venstre sidemargen.

Icon Align Left

Venstrejusteret

Centreret

Centrerer indholdet af afsnittet på siden.

Icon Centered

Højrejusteret

Justerer afsnittet til højre sidemargen.

Icon Align Right

Højrejusteret

Lige margener

Justerer afsnittet til både venstre og højre sidemargener.

Icon Justified

Lige margener

Hævet skrift

Formindsker skriftstørrelsen på den valgte tekst og løfter den fra grundlinjen.

Icon Superscript

Hævet skrift

Sænket skrift

Formindsker skriftstørrelsen på den valgte tekst og sænker den under grundlinjen.

Icon Subscript

Sænket skrift

Tegn

Ændrer skrifttypen og skrifttypens formatering for de valgte tegn.

Icon Character

Tegn

Afsnit

Modifies the format of the current paragraph, such as indents and alignment.

Ikonet Agsnit

Afsnit

Understøttelse af asiatiske sprog

These commands can only be accessed after you enable support for Asian languages in - Languages and Locales - General.

Tekst fra venstre mod højre

Angiver den vandrette retning for teksten.

ikonet Tekstretning fra venstre mod højre

Tekstretning fra venstre mod højre

Tekst løber oppefra og ned

Bestemmer tekstens lodrette retning.

ikonet Tekstretning fra øverst til nederst

Tekstretning oppefra og ned