Navngivning af celler

Tilladte navne

Names in Calc can contain letters, numeric characters, and the underline character. Names must start with a letter or an underline character.

Tilladte specialtegn:

Navne må ikke falde sammen med cellereferencer. For eksempel er navnet A1 ugyldigt, fordi A1 er en reference til den øverste venstre celle.

Navne må ikke begynde med bogstaverne C eller R fulgt af et tal; enkelttegnene C og R er heller ikke tilladste som navne. Se flere oplysninger i funktionen ADRESSE.

Names for cell ranges must not include blanks. Blanks are allowed within names for sheets and documents.

Navngivning af celler og formler

En god måde at lave forståelige referencer til celler og celleområder i formler er at give områderne navne. For eksempel, kan du navngive området A1:B2Nedre_grænse. Så kan du skrive en formel såsom "=SUM(Nedre_grænse)". Selv om du indsætter eller sletter rækker eller kolonner, vil LibreOffice stadig referere områderne korrekt ved navn. Områdenavne må ikke indeholde mellemrum.

For eksempel er det meget nemmere at læse en formel for moms, hvis du kan skrive "= Beløb * momsprocent" i stedet for "= A5 * B12". I dette tilfælde ville du navngive celle A5 "Beløb" og celle B12 "momsprocent."

Brug dialogen Definer navne for at definere navne på formler eller dele af formler, som du ofte bruger. For at angive navne på områder

1. Marker en celle eller et celleområde, vælg derefter Indsæt - Navne - Definer. Dialogen Definer navne vises.

2. Skriv navnet på det markerede område i feltet Navn. Klik Tilføj. Det nyligt definerede navn optræder på listen forneden. Klik OK for at lukke dialogen.

Du kan også navngive andre celleområder i denne dialog ved at indtaste navnet i feltet og dernæst vælge de respektive celler.

Hvis du indtaster navnet i en formel, vil du se hele navnet som et tip efter du har indtastet de første få tegn.