Filter: Anvendelse af avancerede filtre

1. Kopier kolonneoverskrifterne for arkområderne, der skal filtreres ind i et tomt område på arket, og indtast så kriteriet for filteret i en række under overskrifterne. Vandret ordnede data i en række vil altid være logisk forbundet med OG, og lodret ordnede data i en kolonne vil altid være logisk forbundet med ELLER.

2. Når du har oprettet et filtermatrix, skal du markere arkområderne, der skal filtreres. Åbn dialogen Avanceret filter ved at vælge Data - Filter - Avanceret filter og definere filterbetingelserne.

3. Klik s√• p√• OK, og du vil se, at kun r√¶kkerne fra det oprindelige ark, hvis indhold opfylder s√łgekriteriet, stadig er synlige. Alle andre r√¶kker er midlertidig skjulte og kan kaldes frem igen med kommandoen Formater - R√¶kke - Vis.

Eksempel

Indl√¶s et regneark med en stor antal dataposter. Vi bruger et fiktivt Oms√¶tningsdokument, men du kan lige s√• godt bruge ethvert andet dokument. Dokumentet har f√łlgende udseende:

A

B

C

D

E

1

Måned

Standard

Arbejdsrelateret

Luksus

Pakke

2

Januar

125600

200500

240000

170000

3

Februar

160000

180300

362000

220000

4

Marts

170000

og så videre...

Kopier række 1 med rækkeoverskrifterne (feltnavne), til for eksempel række 20,. Indtast filterbetingelserne sammenkædet med OR i rækker 21, 22, og så videre.

A

B

C

D

E

20

Måned

Standard

Arbejdsrelateret

Luksus

Pakke

21

Januar

22

<160000

Angiver at kun rækker, som enten har værdien Januar i cellerne med Måned ELLER en værdi på under 160000 i cellerne med Normal, vil blive vist.

Vælg Data - Filter - Avanceret filter, og vælg så området A20:E22. Efter du klikker på OK, vil kun de filtrerede rækker blive vist. De andre rækker vil være skjult.