Definere udskivningsområder i et ark

Du kan angive hvilket celleområde i et regneark som udskrives.

De celler på arket, som ikke er en del af det definerede udskriftsområde, bliver ikke udskrevet eller eksporteret. Ark uden et defineret udskriftsområde bliver ikke udskrevet og bliver ikke eksporteret til en PDF-fil, med mindre dokumentet bruger Excel-filformatet.

Noteikon

For filer åbnet i Excel-format bliver alle ark, som ikke indeholder et defineret udskriftsområde, udskrevet. Det samme sker, når du eksporterer et Excel-formateret regneark til en PDF-fil.

At definer et udskriftsområde

1. Vælg cellerne som du vil udskrive.

2. Vælg Formater - Udskriftsområder - Definer.

At tilføje celler til et udskriftsområde

1. Vælg cellerne, som du vil føje til det eksisterende udskriftsområde.

2. Vælg Formater - Udskriftsområder - Tilføj.

At nulstille et udskriftsområde

Anvende Sideskift til redigering af udskriftsområder

Med Sideskift er udskriftsområder såvel som sideskiftsområder markeret med en blå kant og indeholder et centreret sidetal med grå skrift. Kontroltegnsområder har en grå baggrund.

For at definere en ny sideskiftsregion trækker du kanten til en ny placering. Når du angiver en ny sideskiftsregion, erstattes et automatisk sideskift af et manuelt sideskift.

At vise og redigere udskriftsområder

1. Vælg Vis - Sideskift.

Tipikon

For at ændre standardzoomfaktoren for visning af Sideskift skal du dobbeltklikke på procentdelsværdien på Status linjen og vælge en ny zoomfaktor.

2. Rediger udskriftsområdet.

For at ændre størrelsen på et udskriftsområde, træk en kant af området til en ny placering.

Noteikon

For at slette et manuelt sideskift som er indeholdt i et udskriftsområde, træk kanten på sideskiftet til ydersiden af udskriftsområdet.

For at nulstille et udskriftsområde, træk en kant af området til den modsatte kant af området.

3. For at afslutte visning af Sideskift skal du vælge Vis - Normal.