Anvende filtre

Filtre og avancerede filtre tillader dig at arbejde med bestemte filtrerede rækker (registrere/dataposter) i et datainterval. I regnearket i LibreOffice er der forskellige muligheder for at anvende filtre.

1. Autofilter-funktion kan for eksempel bruges til hurtigt at begrænse visningen til dataposter med identiske punkter i et datafelt.

2. I dialogen Standardfilter kan du også definere områder, som indeholder værdierne i bestemte datafelter. Du kan bruge standardfilteret til at forbinde op til tre betingelser med enten en logisk AND eller en logisk OR operator.

3. Avanceret filter tillader op til i alt otte filterbetingelser. Med avancerede filtre indtaster du betingelserne direkte ind i arket.

Tipikon

For at fjerne et filter, så alle celler igen kan ses, klik inde i området hvori filteret blev anvendt, vælg så Data - Filter - Nulstil Filter.

Noteikon

Når du markerer flere rækker i et område, hvor et filter er i brug, kan markeringen omfatte både synlige rækker og rækker der er skjulte på grund af filteret. Hvis du derefter tilknytter formatering, eller hvis du sletter de valgte rækker, vil denne handling kun påvirke de synlige rækker. De skjulte rækker bliver ikke berørt.

Noteikon

Det er det modsatte af rækker som du har skjult manuelt med kommandoen Formater - Rækker - Skjul rækker. Manuelt skjulte rækker bliver slettet når du sletter en markering som indeholder dem.