Selecting Themes for Sheets

LibreOffice Calc kommer med et foruddefineret sæt af formateringstemaer, som du kan anvende på dine regneark.

Det er ikke muligt at tilføje temaer til Calc, og de kan ikke ændres. Dog kan du ændre deres typografier, efter du har anvendt dem på et regneark.

Før du formaterer et ark med et tema, er du nødt til at anvende mindst én brugerdefineret celletypografi til cellerne på arket. Så kan du ændre celleformateringen ved at vælge og anvende et tema i dialogen Temaudvalg.

For at anvende en brugerdefineret celletypografi til en celle, kan du åbne Typografier og formaterings vinduet og i den nederste rulleliste, indstille de brugerdefinerede typografier. En liste af de eksisterende brugerdefinerede celletypografier vil blive vist. Dobbeltklik på et navn fra Typografier og formateringsvinduet for at anvende denne typografi til de valgte celler.

For at anvende et tema på et regneark:

1. Klik på ikonet Vælg temaer på værktøjslinjen Funktioner.

Icon Themes

Choose Themes

Dialogen Temaudvalg vises. Denne dialog lister de tilgængelige temaer for hele regneark og Stylisten lister de brugerdefinerede typografier for specifikke celler.

2. I dialogen Temaudvalg, vælges temaet, som du vil anvende på regnearket.

3. Klik på OK

Så snart du vælger et andet tema i dialogen Temavalg, vil nogle af egenskaberne for den brugerdefinerede typografi blive anvendt på det aktuelle regneark. Modifikationerne vil straks være synlige i dit regneark.