Importere og eksportere dBASE-filer

Du kan åbne og gemme data i dBASE-filformatet (*.dbf filendelse) i LibreOffice Base eller et regneark. I LibreOffice Base er en dBASE-database et katalog, som indeholder filer med filendelsen .dbf. Hver fil svarer til en tabel i databasen. Formler og formatering går tabt, når du åbner og gemmer en dBASE-fil med LibreOffice.

For at importere en dBASE-fil til et regneark

1. Vælg Filer - Åbn.

2. Finde den *.dbf fil som du vil importere.

3. Klik på Åbn.

Dialogen Importer dBASE-filer åbner.

4. Klik på OK.

dBASE-filen åbner som et nyt Calc-regneark.

Advarselsikon

Hvis du vil gemme regnearket som en dBASE-fil, ret eller slet ikke den første række i den importerede fil. Denne række indeholder information der er krævet i en dBASE-database.

For at importere en dBASE-fil til en databasetabel

En LibreOffice Base databasetabel er faktisk en kæde til en eksisterende database.

1. Vælg Filer - Ny(t) - Database.

2. Skriv et navn for databasen i feltet Filnavn i dialogen Gem som.

3. Klik på Gem.

4. I feltet Databasetype fra dialogen Databaseegenskaber skal du markere "dBASE".

5. Klik på Næste.

6. Klik på Gennemse.

7. Find kataloget som indeholder dBASE-filen, og klik OK.

8. Klik på Opret.

For at eksportere et regneark til en dBASE-fil

1. Vælg Filer - Åbn.

2. I feltet Filformat skal du markere "dBASE-fil".

3. I feltet Filnavn skal du skrive et navn for dBASE-filen.

4. Klik på Gem.

Noteikon

Kun data på det aktuelle ark eksporteres.