Anvende automatisk formatering for udvalgte celleområder

Brug funktionen Autoformater til hurtigt at anvende et format på et valgt celleområde.

Anvendelse af Autoformater på et valgt celleområde

1. Vælg det celleområde, som typografien Autoformater skal anvendes på. Området skal være på mindst 3 kolonner og 3 rækker.

2. Gå til Formater ▸ Autoformater typografier for at åbne dialogen Autoformater.

3. På listen Formater vælger du den typografi, Autoformater typografier skal bruge.

4. I afsnittet Formaterer vælger du, hvilke egenskaber fra typografien, Autoformater skal anvende på det valgte celleområde.

5. Klik på OK for at anvende Autoformater typografier og lukke dialogen.

Noteikon

Hvis farven celleindholdets farve ikke ændres. skal du sørge for, at Vis ▸ Fremhæv værdier er deaktiveret.

Definere en ny Autoformater-typografi

1. På et Calc-regneark kan du formatere et celleområde med mindst 4 kolonner og 4 rækker til at fungere som model for oprettelse af den nye Autoformater typografi.

2. Vælg det celleområde, der blev formateret i det forrige trin og gå til Formater - Autoformater typografier.

3. Klik på Tilføj.

4. I feltet Navn i dialogen Tilføj Autoformat indtaster du et navn til den nye Autoformateringstypografi.

5. Klik på OK og luk dialogen.

note

De nye Autoformateringstypografier, som er oprettet med trinnene herover, kan bruges på en hvilken som helst LibreOffice Calc-fil. Derfor er de ikke begrænset til den fil, hvor typografien blev omrettet.