Genkender Navne som adressering

Du kan bruge celler med tekst for at referere til rækkerne eller til kolonnerne, som indeholder cellerne.

Eksempel-regneark

I eksempel regnearket, kan du bruge strengen 'Kolonne et' i en formel for at referere til celleområde B3 til B5, eller 'Kolonne to' til celleområdet C2 til C5. Du kan også bruge 'Række et' til celleområdet B3 til D3, eller 'Række to' til celleområdet B4 til D4. Resultatet af en formel som bruger et cellenavn, for eksempel, SUM('Kolonne et'), er 600.

Denne funktion er aktiv som standard. For at sl√• denne funktion fra, v√¶lg - LibreOffice Calc - Beregn og slet markeringen ved S√łg kolonne-/r√¶kkeetiketter automatisk.

Tipikon

Hvis du √łnsker, at Calc automatisk skal genkende et navn, skal det begynde med et bogstav og v√¶re sammensat af alfanumeriske tegn. Hvis du selv indtaster navnet i formlen, skal det s√¶ttes i enkelte anf√łrselstegn ('). Hvis et enkelt anf√łrselstegn forekommer i et navn, skal du indtaste en omvendt skr√•streg foran anf√łrselstegnet, for eksempel, 'Jens\' V√¶rtshus'.