Genkender Navne som adressering

Du kan bruge celler med tekst for at referere til rækkerne eller til kolonnerne, som indeholder cellerne.

Eksempel-regneark

I eksempel regnearket, kan du bruge strengen 'Kolonne et' i en formel for at referere til celleområde B3 til B5, eller 'Kolonne to' til celleområdet C2 til C5. Du kan også bruge 'Række et' til celleområdet B3 til D3, eller 'Række to' til celleområdet B4 til D4. Resultatet af en formel som bruger et cellenavn, for eksempel, SUM('Kolonne et'), er 600.

Automatisk at finde etiketter er en ældre funktion og deaktiveret som standard, da det kan producere ikke-deterministisk adfærd afhængigt af det faktiske dokumentindhold. For at slå denne funktion til skal du vælge ▸ LibreOffice Calc ▸ Beregn og marker afkrydsningsfeltet Find kolonne- og rækkeetiketter automatisk.

Brug af definerede etiketter i stedet er altid muligt og opfører sig ens, men på en veldefineret måde.

Tipikon

Hvis du selv indtaster et etiketnavn i formlen, skal du sætte navnet i enkelte anførselstegn ('). Hvis et enkelt anførselstegn forekommer i et navn, skal du fordoble det, for eksempel 'Harry''s Bar'.

Definér etiketteområde

Åbner en dialog, hvor du kan angive et etiketteområde.