Glidende gennemsnit

Beregner det glidende gennemsnit for en tidsserie

For at tilgå denne kommando...

Vælg Data ▸ Statistik ▸ Løbende gennemsnit

note

Find flere oplysninger om glidende gennemsnit i den relevante, engelske Wikipedia-artikel.

Data

Inddataområde: Referencen til det dataområde som skal analyseres.

Resultater til: Referencen til den øverste venstre celle af det område, hvor resultatet skal vises.

Trim input range to actual data content

Afkryds dette felt for at tillade trimning af inputområdet til det aktuelle dataindhold før glidende gennemsnit beregnes. Trimning af data ignorerer ubrugte eller tomme celler efter den sidste ikke-tomme celle i inputområdet. Derved reduceres beregningen af det glidende gennemsnit til de faktiske data. Dette afkrydsningsfelt er som standard aktiveret.

Grupperet efter

Vælg om inddataområdet har layout som kolonner eller rækker.

Parametre

Interval: Antallet af prøver, der bruges i beregningen af glidende gennemsnit.

Eksempel

Følgende tabel har to serier med tid, en som repræsenterer en impulsfunktion ved tid t=0 og den anden en impulsfunktion ved tid t=2.

A

B

Resultater af glidende gennemsnit:

Kolonne 1

Kolonne 2

#N/A

#N/A

#N/A

#N/A