UGEDAG (WEEKDAY pÄ engelsk)

Returnerer ugedagen, der svarer til den givne datovÊrdi. Dagen returneres som et heltal mellem 1 (sÞndag) og 7 (LÞrdag), hvis der ikke angives en type eller type=1. For andre typer, brug nedenstÄende tabel.

note

Denne funktion er en del af Open Document Format for Office Applications (OpenDocument) standard Version 1.2. (ISO/IEC 26300:2-2015)

Syntaks

UGEDAG(Tal [; Type])

Tal, som en datovĂŠrdi, er et decimaltal som der skal beregnes UGEDAG for.

Type er valgfri og bestemmer beregningstype.

Type

Ugedag nummer returneret

1 eller ignoreret

1 (SĂžndag) til 7 (LĂžrdag). For kompatibilitet med Microsoft Excel.

2

1 (Mandag) til 7 (SĂžndag).

3

0 (Mandag) til 6 (SĂžndag)

11

1 (Mandag) til 7 (SĂžndag).

12

1 (Tirsdag) til 7 (Mandag).

13

1 (Onsdag) til 7 (Tirsdag).

14

1 (Torsdag) til 7 (Onsdag).

15

1 (Fredag) til 7 (Torsdag).

16

1 (LĂžrdag) til 7 (Fredag).

17

1 (SĂžndag) til 7 (LĂžrdag).

note

Disse vÊrdier anvendes kun pÄ standard datoformat som du vÊlger under - LibreOffice Calc - Beregn.

note

NÄr der indtastes datoer som del af en formel, fortolkes skrÄstreger og omvendte skrÄstreger brugt som datoadskiller, som aritmetiske operatorer. Datoer indtastet med dette format genkendes derfor ikke som datoer, hvilket resulterer i fejlagtige beregninger. For at sikre at indtastede datoer fortolkes som datoer kan du bruge DATO-funktionen, f.eks. DATO(1954;7;20) eller du kan placere datoen i anfÞrselstegn (gÄseÞjne) og bruge ISO 8601 notation, f.eks. "1954-07-20". UndgÄ altid at anvende datoer med lokale afhÊngigheder sÄ som "07/20/54". Denne beregning kan resultere i fejl eller fejlagtige beregninger ved andre lokalitetsindstillinger.

tip

Entydig konvertering er mulig for ISO 8601 datoer og tider i deres udvidede formater med separatorer. Hvis en #VALUE! fejl opstÄr, sÄ fravÊlg Generer #VALUE! fejl i - LibreOffice Calc - Formel, knappen Detaljer... i sektionen "Detaljerede beregningsindstillinger", i rullelistenKonvertering fra tekst til tal.

Eksempler

UGEDAG("14/6/2000") returnerer 4 (Type-parameteren er ikke angivet og derfor bruges den normale beregning. Standardberegningen starter med sĂžndag som dag nummer 1. 14. Juni 2000 var en onsdag og derfor dag nummer 4).

UGEDAG("24/7/1996";2) returnerer 3 (Type-parameteren er 2, derfor er Mandag dag nummer 1. 24. Juli 1996 var en onsdag og derfor dag nummer 3).

UGEDAG("24/7/1996";1) returnerer 4 (Type-parameteren er 1, derfor er sĂžndag dag nummer 1. 24. Juli 1996 var en onsdag og derfor dag nummer 4).

=UGEDAG("2/5/2017";14) returnerer 6 (Typeparameteren er 14, derfor er torsdag dag nummer 1. 2 maj 2017 var en tirsdag, og derfor dag nummer 6)

=UGEDAG(NU()) returnerer nummeret pÄ den aktuelle dag.

tip

For at opnÄ en funktion som fortÊller om en dag i A1 er en arbejdsdag skal du bruge HVIS- og UGEDAG- funktioner som fÞlger:
HVIS(UGEDAG(A1;2)<6;"Arbejdsdag";"Weekend")

StĂžt os venligst!