URI Functions

These spreadsheet functions are used for inserting data from Universal Resource Identifiers (URI).

WEBSERVICE

Hent web-indhold fra en URI.

Syntaks

WEBSERVICE(URI)

URI: URI-adresse på web-servicen.

Eksempler

=WEBSERVICE("wiki.documentfoundation.org/api.php?hidebots=1&days=7&limit=50&action=feedrecentchanges&feedformat=rss")

Returnerer indholdet af "https://wiki.documentfoundation.org/api.php?hidebots=1&days=7&limit=50&action=feedrecentchanges&feedformat=rss".

Tekniske oplysninger

tip

Denne funktion er tilgængelig siden LibreOffice 4.2.

Denne funktion er ikke en del af standarden Open Document Format for kontorprogrammer (OpenDocument) Version 1.3. del 4: Omregnet formel (OpenFormula) -format. Navnerummet er

COM.MICROSOFT.WEBSERVICE

FILTERXML

Tilknytter et XPath-udtryk til et XML-dokument.

Syntaks

FILTERXML(XML-dokument; XPath-udtryk)

XML-dokument (påkrævet): Tekststreng som består af en valid XML-strøm.

XPath-udtryk (påkrævet): Tekststreng som består af et valid XPath-udtryk.

Eksempler

=FILTERXML(WEBSERVICE("wiki.documentfoundation.org/api.php?hidebots=1&days=7&limit=50&action=feedrecentchanges&feedformat=rss");"//lastBuildDate")

Returnerer information om wiki'ens seneste build-dato.

Tekniske oplysninger

tip

Denne funktion er tilgængelig siden LibreOffice 4.2.

Denne funktion er ikke en del af standarden Open Document Format for kontorprogrammer (OpenDocument) Version 1.3. del 4: Omregnet formel (OpenFormula) -format. Navnerummet er

COM.MICROSOFT.FILTERXML

ENCODEURL

Returnerer en URL-kodet streng.

Brug denne funktion til at ændre tekst med tegn i nationale alfabeter (fx tegn med accenter, ikke-ASCII-alfabeter eller asiatiske ord) til en streng med tegn i URL-standard.

Syntaks

INDKODURL(Tekst)

Tekst: Streng, der skal omkodes til en sekvens af tegn i URL-standard.

Eksempler

Hviscele A1 indeholder den kyrilliske tekst "автомобиль", returnerer =ENCODEURL(A1) %D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D1%8C (ordet "автомобиль" betyder vil på russisk).

Hvis celle B1 indeholder teksten "車", returnerer=ENCODEURL(B1) %E8%BB%8A ("車" betyder bil på japansk).

Tekniske oplysninger

tip

Denne funktion er tilgængelig siden LibreOffice 5.0.

Denne funktion er ikke en del af standarden Open Document Format for kontorprogrammer (OpenDocument) Version 1.3. del 4: Omregnet formel (OpenFormula) -format. Navnerummet er

COM.MICROSOFT.ENCODEURL