TEKST.KOMBINER

Sammenkæder en eller flere strenge og bruger skilletegn mellem dem.

tip

Denne funktion er tilgængelig siden LibreOffice 5.2.

Syntaks

TEKST.KOMBINER( Afgrænserer, Spring tomme celler over, Streng 1[; Streng 2][; … ;[Streng 253]] )

afgrænser er en tekststreng og kan være et område.

skip_empty is a logical argument. When set to FALSE or 0, empty strings will be taken into account and this may lead to adjacent delimiters in the returned string. When set to any other value (e.g. TRUE or 1), empty strings will be ignored.

Streng 1[; Streng 2][; … ;[Streng 253]] er strenge, referencer til celler eller til celleområder med strenge.

Områder gennemløbes rækkevis (fra øverst til nederst).

Hvis afgrænser er et område, skal området ikke nødvendigvis være af samme størrelse som antallet af strenge, der skal sammenkædes.

Hvis der er flere skilletegn end strenge, der skal sammenføjes, vil alle skilletegn ikke blive brugt.

Hvis der er færre skilletegn end strenge, der skal sammenføjes, vil skilletegnene blive brugt igen fra begyndelsen.

Eksempler

=TEXTJOIN(" "; 1; "Her"; "kommer"; "solen") returner "Her kommer solen" med mellemrum som skilletegn og ignorerer tomme strenge.

hvis A1:B2 inswholswe "Her", "kommer", "solen" respektive, =TEXTJOIN("-";1;A1:B2) returnerer "Her-kommer-solen" med bindestreger som skilletegn og ignorer tomme strenge.