TEKST.KOMBINER

Sammenkæder en eller flere strenge og bruger skilletegn mellem dem.

tip

Denne funktion er tilgængelig siden LibreOffice 5.2.

Syntaks

TEKST.KOMBINER( skilletegn, skip_empty, Streng 1[; Streng 2][; … ;[Streng 253]] )

afgrænser er en tekststreng og kan være et område.

spring tomme celler over er et logisk (SAND eller FALSK, 1 eller 0) argument. NĂĄr det er SAND(t), bliver tomme strenge ignoreret.

Streng 1[; Streng 2][; … ;[ Streng 253]] er strenge, referencer til celler eller til celleområder med strenge.

Områder gennemløbes rækkevis (fra øverst til nederst).

Hvis afgrænser er et område, skal området ikke nødvendigvis være af samme størrelse som antallet af strenge, der skal sammenkædes.

Hvis der er flere skilletegn end strenge, der skal sammenføjes, vil alle skilletegn ikke blive brugt.

Hvis der er færre skilletegn end strenge, der skal sammenføjes, vil skilletegnene blive brugt igen fra begyndelsen.

Eksempler

=TEKST.KOMBINER(" ",TRUE, "Her", "kommer", "solen") returnerer "Her kommer solen" med mellemrumstegn som skilletegn og tomme strenge ignoreres.

Hvis A1:B2 indeholder henholdsvis "Her", "kommer", "solen", returnerer =TEKST.KOMBINER("-",SAND,A1:B2) "Her-kommer-solen" med tegnet bindestreg som afgrænser og tomme strenge bliver ignoreret.