MINHVISER funktion

Returnerer minimum af værdier i celler i et område, der opfylder flere kriterier i flere områder.

Syntaks

MINHVISER(Funk_Område; Område1; Kriterie[; Område2; Kriterie2][; … ; [Område127; Kriterie127]])

Funktionsområde – påkrævet argument. Et område af celler, navnet på et navngivet område eller en etiket for en kolonne eller række, som indeholder værdier for at beregne minimum.

Område 1 – obligatorisk argument. Det er et celleområde, et navn på et navngivet område eller en kolonne- eller række-overskrift, som det tilsvarende kriterie skal anvendes på.

Kriterie: Et kriterie er en enkelt celle, henvisning, tal eller tekst. Det bruges i sammenligninger med celleindhold.

En henvisning til en tom celle fortolkes som den numeriske værdi 0.

Et matchende udtryk kan være:

Område2 – Valgfri. Område2 og alle de følgende betyder det samme som Område1.

Kriterie2 – Valgfri. Kriterie2 og alle de følgende har samme betydning som Kriterie.

The search supports wildcards or regular expressions. With regular expressions enabled, you can enter "all.*", for example to find the first location of "all" followed by any characters. If you want to search for a text that is also a regular expression, you must either precede every regular expression metacharacter or operator with a "\" character, or enclose the text into \Q...\E. You can switch the automatic evaluation of wildcards or regular expression on and off in - LibreOffice Calc - Calculate.

warning

Når du bruger funktioner, hvor et eller flere argumenter er søgekriterie-strenge, der repræsenterer et regulært udtryk, er det første forsøg at konvertere strengkriterierne til tal. For eksempel vil ".0" konveretres til 0.0 og så videre. Hvis det lykkes, vil matchet ikke være et et regulært udtryk, men et numerisk match. Hvis du imidlertid skifter til lokalisering, hvor decimaltegnet ikke er punktum, kommer konverteringen fungere. For at gennemtvingen evalueringen af det regulære udtryk frem for et numerisk udtryk bruger du et udtryk som ikke kan fejllæses som numerisk, såsom ".[0]", ".\0" eller "(?i).0".

Funktionsområde og Område1, Område2... skal have samme størrelse, ellers returnerer funktionen err:502 - ugyldigt argument.

note

Den logiske relation mellem kriterier kan defineres som logisk OG (Konjunktion). Med andre ord, hvis og kun hvis alle givne kriterier opfyldes, vil en værdi fra den korresponderende celle af det givne Funktions_område blive taget med i udregningen.

Funktionen kan have op til 255 argumenter, hviket betyder at du kan give 127 kriterieområder og kriterier for dem.

Hvis en celle indeholder SAND, betragtes det som 1, og hvis en celle indeholder FALSK betragtes det som 0 (nul).

Eksempel

Betragt den følgende tabel

A

B

C

1

Produktnavn

Salg

Indtægt

2

blyant

20

65

3

kuglepen

35

85

4

notesblok

20

190

5

bog

17

180

6

penalhus

ikke

ikke

warning

I alle eksempler herunder, indeholder området for beregning af summen række #6, men den ignoreres, fordi den indeholder tekst.

Simpelt brug

=MINHVISER(B2:B6;B2:B6;"<35")

Beregner minimum for værdier i området B2:B6, som er mindre end eller lig med 20. Returnerer 17.

=MINHVISER(C2:C6;B2:B6;">=20";C2:C6;">90")

Beregner minimum for værdier i området C2:C6 som er mindre end 90 og korresponderer til celler i området B2:B6, med værdier større end eller lig med 20. Returnerer 190.

Brug af regulære udtryk og indlejrede funktioner

=MINHVISER(C2:C6;B2:B6;">"&MIN(B2:B6);B2:B6;"<"&MAKS(B2:B6))

Beregner den mindste af værdierne i området C2:C6, der svarer til alle værdierne i området B2:B6 undtaget dets minimum og maksimum.

=MINHVISER(C2:C6;A2:A6;".*bog";B2:B6;">"&MIN(B2:B6))

Beregner minimum af værdierne i området C2:C6, som svarer til alle celler i området A2:A6, som slutter med "bog" og til alle celler i området B2:B6, undtaget dets minimum. Returnerer 190.

Reference til en celle som kriterie

Hvis du har brug for at ændre et kriterium på en nem måde, kan du ønske at angive det i en særskilt celle og bruge en henvisning til denne celle i betingelsen for MINHVISER-funktionen. For eksempel kan den ovennævnte funktion omskrives som følger:

=MINHVISER(C2:C6;A2:A6;".*"&E2;B2:B6;"<"&MAKS(B2:B6))

Hvis E2 = "book", returnerer funktionen 180, fordi referencen i cellen er erstattet med dets indhold.

Åbn en fil med et eksempel.

Tekniske oplysninger

tip

Denne funktion er tilgængelig siden LibreOffice 5.2.

Denne funktion er ikke en del af standarden Open Document Format for kontorprogrammer (OpenDocument) Version 1.3. del 4: Omregnet formel (OpenFormula) -format. Navnerummet er

COM.MICROSOFT.MINIFS