ISOUGE.NR (ISOWEEKNUM pÄ engelsk)

ISOUGE.NR beregner ugenummeret for den interne datovĂŠrdi.

note

Den internationale standard ISO 8601 har bestemt, at mandag skal vÊre den fÞrste dag i ugen. En uge, som ligger delvist i et Är og delvist i et andet, bliver tildelt et ugenummer i det Är, hvor de fleste af ugens dage falder. Det betyder, at ugenummer 1 i et vilkÄrligt Är, er ugen som indeholder 4. januar.

tip

Denne funktion er tilgĂŠngelig siden LibreOffice 5.1.

note

Denne funktion er en del af Open Document Format for Office Applications (OpenDocument) standard Version 1.2. (ISO/IEC 26300:2-2015)

Syntaks

ISOUGE.NR(Tal)

Tal er det interne datotal.

note

NÄr der indtastes datoer som del af en formel, fortolkes skrÄstreger og omvendte skrÄstreger brugt som datoadskiller, som aritmetiske operatorer. Datoer indtastet med dette format genkendes derfor ikke som datoer, hvilket resulterer i fejlagtige beregninger. For at sikre at indtastede datoer fortolkes som datoer kan du bruge DATO-funktionen, f.eks. DATO(1954;7;20) eller du kan placere datoen i anfÞrselstegn (gÄseÞjne) og bruge ISO 8601 notation, f.eks. "1954-07-20". UndgÄ altid at anvende datoer med lokale afhÊngigheder sÄ som "07/20/54". Denne beregning kan resultere i fejl eller fejlagtige beregninger ved andre lokalitetsindstillinger.

tip

Entydig konvertering er mulig for ISO 8601 datoer og tider i deres udvidede formater med separatorer. Hvis en #VALUE! fejl opstÄr, sÄ fravÊlg Generer #VALUE! fejl i - LibreOffice Calc - Formel, knappen Detaljer... i sektionen "Detaljerede beregningsindstillinger", i rullelistenKonvertering fra tekst til tal.

Eksempler

=ISOUGENUM(DATO(1995;1;1)) returnerer 52. Uge 1 starter mandag d. 2/1/1995.

=ISOUGENUM(DATO(1999;1;1)) returnerer 53. Uge 1 starter mandag d. 4/1/1999.

StĂžt os venligst!