IMAGSINH-funktion

Returnerer den hyperbolske sinus af et komplekst tal. Den hyperbolske sinus af et komplekst tal kan udtrykkes som:

IMAGSINH-ligning

Resultatet præsenteres i strengformat og har tegnene "i" eller"j" som en imaginær enhed.

note

Denne funktion er en del af Open Document Format for Office Applications (OpenDocument) standard Version 1.2. (ISO/IEC 26300:2-2015)

tip

Denne funktion er tilgængelig siden LibreOffice 3.6.

Syntaks

IMAGSIN(Komplekst_tal)

Komplekst_tal er det komplekse tal, hvis hyperbolske sinus skal beregnes.

note

A Komplekst tal er et strengudtryk, hvis resultat er pĂĄ formen "a+bi" or "a+bj", hvor a og b er tal.
Hvis det komplekse tal i virkeligheden er et reelt tal (b=0), kan det enten være et strengudtryk eller en talværdi.

warning

Funktionen returnerer altid en streng, som repræsenterer et komplekst tal.
Hvis resultatet er et komplekst tal hvor et af delene (a eller b) er lig med nul, vises den pågældende del ikke.

Eksempler

=IMAGSINH("4-3i")
returnerer -27.0168132580039-3.85373803791938i.

=IMAGSINH(2)
returnerer 3.62686040784702 som en streng. Den imaginære del er lig med nul, så det vises ikke i resultatet.

Ă…bn en fil med et eksempel.