DATODIF

Denne funktion returnerer antallet af hele dage, mÄneder eller Är mellem startdatoen og slutdatoen.

tip

Denne funktion er tilgĂŠngelig siden LibreOffice 3.6.

note

Denne funktion er en del af Open Document Format for Office Applications (OpenDocument) standard Version 1.2. (ISO/IEC 26300:2-2015)

Syntaks

DATODIF(Startdato; Slutdato; Interval)

Startdato er datoen, hvorfra beregningen tager sit udgangspunkt.

Slutdato er datoen, hvortil beregningen finder sted. Slutdato skal vĂŠre senere end Startdato.

Interval er en streng, der bestemmer, hvordan forskellen skal beregnes. Mulige vĂŠrdier er "d", "m", "y", "ym", "md" eller "yd" uanset de aktuelle sprogindstillinger.

note

NÄr der indtastes datoer som del af en formel, fortolkes skrÄstreger og omvendte skrÄstreger brugt som datoadskiller, som aritmetiske operatorer. Datoer indtastet med dette format genkendes derfor ikke som datoer, hvilket resulterer i fejlagtige beregninger. For at sikre at indtastede datoer fortolkes som datoer kan du bruge DATO-funktionen, f.eks. DATO(1954;7;20) eller du kan placere datoen i anfÞrselstegn (gÄseÞjne) og bruge ISO 8601 notation, f.eks. "1954-07-20". UndgÄ altid at anvende datoer med lokale afhÊngigheder sÄ som "07/20/54". Denne beregning kan resultere i fejl eller fejlagtige beregninger ved andre lokalitetsindstillinger.

tip

Entydig konvertering er mulig for ISO 8601 datoer og tider i deres udvidede formater med separatorer. Hvis en #VALUE! fejl opstÄr, sÄ fravÊlg Generer #VALUE! fejl i - LibreOffice Calc - Formel, knappen Detaljer... i sektionen "Detaljerede beregningsindstillinger", i rullelistenKonvertering fra tekst til tal.

VĂŠrdi for "Interval"

ReturvĂŠrdi

"d"

Antal hele dage mellem startdato og slutdato.

"m"

Antal af hele mÄneder mellem startdato og slutdato.

"y"

Antal af hele Ă„r mellem startdato og slutdato.

"ym"

Antallet af hele mÄneder nÄr Är trÊkkes fra forskellen mellem startdato og slutdato.

"md"

Antallet af hele dage nÄr Är og mÄneder trÊkkes fra forskellen mellem startdato og slutdato.

"yd"

Antallet af hele dage nÄr Är trÊkkes fra forskellen mellem startdato og slutdato.

Eksempler

FĂždselsdagsberegning. En person er fĂždt 17/4 1974. I dag er 13/6 2012.

=DATODIF("1974-04-17";"2012-06-13";"y") giver 38.

=DATODIF("1974-04-17";"2012-06-13";"ym") giver 1.

=DATODIF("1974-04-17";"2012-06-13";"md") giver 27.

SÄ han er 38 Är, 1 mÄned og 27 dage gammel.

=DATODIF(DATO(1974,4,17);"2012-06-13";"m") giver 457, han har levet i 457 mÄneder.

=DATODIF("1974-04-17";"2012-06-13";"d")giver 13937, han har levet i 13937 dage.

=DATODIF("1974-04-17";DATO(2012;06;13);"yd") giver 57, han havde fĂždselsdag for 57 dage siden.

StĂžt os venligst!