DATO (DATE på engelsk)

Denne funktion beregner en dato skrevet som år, måned, dag og viser den med cellens formatering. Standardformat for en celle, som indeholder DATO-funktionen er datoformatet, men du kan formatere cellerne med et vilkårligt andet talformat.

note

Denne funktion er en del af Open Document Format for Office Applications (OpenDocument) standard Version 1.2. (ISO/IEC 26300:2-2015)

Syntaks

DATO(År; Måned; Dag)

År er et heltal mellem 1583 og 9957 eller mellem 0 og 99.

I - LibreOffice - Generelt kan du sætte fra hvilket år tocifrede årstal genkendes som 20xx.

Måned er et heltal, der angiver måneden.

Dag er et heltal, som angiver dagen i måneden.

Hvis værdierne for måned og dag er for store, bliver de ført over til næste ciffer. Hvis du indtaster =DATO(2000;12;31) bliver resultatet 2000-12-31. Hvis du på den anden side indtaster =DATO(2000;13;31) bliver resultatet 2001-01-31.

Eksempler

DATO(00;1;31) giver 1/31/00, hvis formateringsindstillingen er MM/DD/YY.