ASC

Konverterer dobbelt-byte (fuldbredde) tegn to enkelt-byte (halvbredde) ASCII- og katakana-tegn.

note

Syntaks

ASC(Tekst)

Tekst: den tekststreng, der indeholder tegn, der skal konverteres.

note

Anvendelse af funktionen ASC på en streng sammensat af enkelt-byte-tegn returnerer input-strengen uden nogen ændringer.

Eksempler

=ASC("LibreOffice") returnerer strengen "LibreOffice". Der blev ikke foretaget nogen ændringer, fordi alle tegn er enkelt-byte-tegn.

=ASC("ライト") returnerer strengen "ライト", som er sammensat af enkelt-byte-tegn.