Autodisposition

Hvis det valgte celleområde indeholder formler eller referencer, vil LibreOffice automatisk fremhæve markeringen.

For at tilgå denne kommando...

Vælg Data - Gruppe og disposition - Autodisposition.

Overvej for eksempel den følgende tabel:

Januar

Februar

Marts

1. kvartal

April

Maj

Juni

2. kvartal

100

120

130

350

100

100

200

400

Cellerne for 1 . og 2. kvartal indeholder hver en sum-formel for de tre celler på deres venstre side. Hvis du anvender kommandoen Autodisposition, bliver tabellen grupperet til to kvartaler.

For at fjerne dispositionen skal du markere tabellen og så vælge Data - Gruppe og disposition - Fjern.