Konsolidér

Kombinerer data fra en eller flere uafhængige celleområder og beregner et nyt område ved at bruge funktionen, som du angiver.

For at tilgå denne kommando...

Vælg Data - Konsolider.

Funktion

Vælg den funktion du vil bruge til at konsolidere data.

Konsolideringsområder

Viser de celleområder, som du vil konsolidere.

Kildedataområdet

Specificerer det celleområde, du vil konsolidere med de celleområder, der er oplistet i feltet Konsolideringsområder. Marker et celleområde i et ark, og klik så på Tilføj. Du kan også vælge navnet på en foruddefineret celle fra listen Kildedataområde.

Formindsk / Udvid

Klik på ikonet Formindsk for at reducere dialogfeltet til input-feltets størrelse. Derefter er det lettere at markere den krævede reference i arket. Ikonerne konverteres så automatisk til ikonet Udvid. Klik på det for at gendanne dialogfeltet i dets oprindelige størrelse.

Dialogen er automatisk minimeret når du klikker inde i et ark med musen. Så snart du slipper museknappen, er dialogen gendannet og referenceområdet defineret med musen er fremhævet i dokumentet af en blå ramme.

Icon shrink

Formindsk

Icon Expand

Udvid

Kopier resultater til

Viser den første celle i området hvor konsolideringens resultater vil blive vist.

Slet

Sletter det markerede element eller de markerede elementer uden at kræve bekræftelse.

Tilføj

Føjer celleområdet angivet i feltet Kildedataområde til feltet Konsolideringsområder.

Indstillinger

Viser yderligere indstillinger.