Sætter yderligere sorteringsindstillinger.

For at tilgå denne kommando...

Vælg Data - Sorter - Indstillinger

Skelner mellem STORE og små bogstaver

Sorterer f√łrst efter Store og s√• efter sm√• bogstaver. Ved asiatiske sprog anvendes s√¶rlige handlinger.

note

Ved asiatiske sprog: Marker Skelner mellem Stort og sm√•t for at anvende bearbejdning p√• flere niveauer. Med bearbejning p√• flere niveauer sammenlignes indf√łrslerne f√łrst i deres primitive form, mens Stort og sm√•t og diakritiske tegn ignoreres. Hvis evalueringen viser, at de er ens, tages hensyn til de diakritiske tegn i en sammenligning p√• niveau 2. Hvis de stadig evalaueres som ens, betragtes deres Stort og sm√•t, tegnbredder og forskelle i japansk Kana i en niveau 3-sammenligning.

Området indeholder række-/kolonne-etiketter

Udelader den f√łrste r√¶kke eller den f√łrste kolonne i markeringen fra sorteringen. Indstillingen Retning i bunden af dialogen angiver navnet og funktionen for dette afkrydsningsfelt.

Inkludér formater

Bevarer den aktuelle celleformatering.

Aktiver naturlig sortering

Naturlig sortering er en sorteringsmekanisme som sorterer tal som har foranstillede bogstaver, hvor tallet er basis for sorteringen, i stedet som normalt fra venstre mod h√łjre. For eksempel kan vi antage en serie af v√¶rdier som A1, A2, A3, A4, A5, A6, ..., A19, A20, A21. N√•r disse v√¶rdier sorteres alfanumerisk, hvil resultatet blive A1, A11, A12, A13, ..., A19, A2, A20, A21, A3, A4, A5, ..., A9. Denne sortering giver teknisk mening, men for de fleste vil det synes forkert. Med naturlig sortering vil v√¶rdier som i eksemplet blive sorteret rigtigt, hvilket forbedrer sorteringsfaciliteten generelt.

Medtag yderkolonne(r)/række(r), der udekukkende indeholder kommentarer

Områdets yderkolonner (til sortering af rækker) eller yderrækker (til sortering af kolonner) eller et sorteringsområder sorteres som standard ikke, hvis de er tomme. Marker denne indstilling, hvis yderkolonner eller -rækker, der indeholder kommentarer, også skal sorteres.

Medtag yderkolonne(r)/række(r), der udelukkende indeholder billeder

Områdets yderkolonner (til sortering af rækker) eller yderrækker (til sortering af kolonner) eller et sorteringsområder sorteres som standard ikke, hvis de er tomme. Marker denne indstilling, hvis yderkolonner eller -rækker, der indeholder billeder, også skal sorteres.

Kopier sorteringsresultatet til:

Kopierer den sorterede liste til celleområdet, som du angiver.

Sorteringsresultater (liste over navngivne områder)

Marker et navngivet celleområde, hvor du vil vise den sorterede liste.

Sorteringsresultater (inputfelt)

Indtast det celleområde, hvor du vil vise den sorterede liste.

Brugerdefineret sorteringsr√¶kkef√łlge

Klik her og v√¶lg derefter den brugerdefinerede sorteringsr√¶kkef√łlge, som du √łnsker.

Tilpas listen over sorteringsr√¶kkef√łlge

Marker den tilpassede sorteringsr√¶kkef√łlge, du vil anvende. For at definere en tilpasset sorteringsr√¶kkef√łlge, v√¶lger du ‚Ėł LibreOffice Calc ‚Ėł Sorteringslister.

Sprog

Sprog

Vælg sproget til sorteringsreglerne.

Indstillinger

Vælg en sorteringsindstilling for sproget. Marker for eksempel indstillingen "telefonbog" for tysk for at medtage de specielle tegn med omlyd i sorteringen.

Retning

Top til bund (Sorter rækker)

Sorterer rækker ud fra værdierne i de aktive kolonner af det valgte område.

Venstre til H√łjre (Sorter Kolonner)

Sorterer kolonner ud fra værdierne i de aktive rækker af det valgte område.