Sætter yderligere sorteringsindstillinger.

For at tilgå denne kommando...

Vælg Data - Sorter - Indstillinger

Forskel på små og store bogstaver

Sorterer f√łrst efter store bogstaver og s√• efter sm√• bogstaver. Asiatiske sprog h√•ndteres efter specielle metoder.

Noteikon

Note til Asiatiske sprog: Kontroller Forskel p√• sm√• og store bogstaver for at anvende multi-niveau tolerance. Med multi-niveau tolerance, bliver elementer f√łrst sammenlignet i deres primitive former hvor store bogstaver og accenter ignoreres. Hvis de vurderes som ens bliver accenter taget med i betragtning p√• andet niveau. Hvis de stadig vurderes som ens, betragtes forskel i st√łrrelse, bredde og Japansk Kana p√• det tredje-niveau.

Område indeholder kolonne/rækkeetiketter

Udelader den f√łrste r√¶kke eller den f√łrste kolonne i markeringen fra sorteringen. Indstillingen Retning i bunden af dialogen angiver navnet og funktionen for dette afkrydsningsfelt.

Inkludér formater

Bevarer den aktuelle celleformatering.

Aktiver naturlig sortering

Naturlig sortering er en sorteringsmekanisme som sorterer tal som har foranstillede bogstaver, hvor tallet er basis for sorteringen, i stedet som normalt fra venstre mod h√łjre. For eksempel kan vi antage en serie af v√¶rdier som A1, A2, A3, A4, A5, A6, ..., A19, A20, A21. N√•r disse v√¶rdier sorteres alfanumerisk, hvil resultatet blive A1, A11, A12, A13, ..., A19, A2, A20, A21, A3, A4, A5, ..., A9. Denne sortering giver teknisk mening, men for de fleste vil det synes forkert. Med naturlig sortering vil v√¶rdier som i eksemplet blive sorteret rigtigt, hvilket forbedrer sorteringsfaciliteten generelt.

Kopier sorteringsresultatet til:

Kopierer den sorterede liste til celleområdet, som du angiver.

Sorter resultater

Marker et navngivet celleområde, hvor du vil vise den sorterede liste, eller indtast et celleområde i indtastningsfeltet.

Sorter resultater

Indtast celleområdet, hvor du vil vise den sorterede liste, eller vælg et navngivet område fra listen.

Brugerdefineret sorteringsr√¶kkef√łlge

Klik her og v√¶lg derefter den brugerdefinerede sorteringsr√¶kkef√łlge, som du √łnsker.

Brugerdefineret sorteringsr√¶kkef√łlge

Marker den brugerdefinerede sorteringsr√¶kkef√łlge som du vil anvende. For at oprette en brugerdefineret sorteringsr√¶kkef√łlge skal du v√¶lge - LibreOffice Calc - Sorteringslister .

Sprog

Sprog

Vælg sproget til sorteringsreglerne.

Indstillinger

Vælg en sorteringsindstilling for sproget. Marker for eksempel indstillingen "telefonbog" for tysk for at medtage de specielle tegn med omlyd i sorteringen.

Retning

Top til bund (Sorter rækker)

Sorterer rækker ud fra værdierne i de aktive kolonner af det valgte område.

Venstre til H√łjre (Sorter Kolonner)

Sorterer kolonner ud fra værdierne i de aktive rækker af det valgte område.

Dataområde

Viser det celleområde, som du vil sortere.