Statistiske funktioner del et

TÆL.FLERE.HVIS

Returnerer antallet af celler, der opfylder kriterierne i flere intervaller.

SKÆRING (INTERCEPT på engelsk)

Beregner punktet hvor en linje vil skære Y-værdierne ved at bruge kendte X-værdier og Y-værdier.

Syntaks

SKÆRING(DataY; DataX)

DataY er det afhængige sæt af observationer eller data.

DataX er det uafhængige sæt af observationer eller data.

Navne, matricer eller referencer indeholdende tal skal benyttes her. Tal kan også indtastes direkte.

Eksempel

For at beregne sk√¶ringen, skal du bruge cellerne D3:D9 som y-v√¶rdier og C3:C9 som x-v√¶rdier fra eksempelregnearket. Indtastning vil v√¶re som f√łlger:

=SKÆRING(D3:D9; C3:C9) = 2,15.

TÆL.HVIS

Returnerer antallet af celler, indenfor et celleområde, som opfylder bestemte kriterier.

Syntaks

TÆL.HVIS(Område; Kriterier)

Område er området, på hvilket kriteriet skal anvendes.

Kriterier viser kriterierne i form af et tal, et udtryk eller en tegn-streng. Disse kriterier bestemmer, hvilke celler der tælles.

S√łgningen underst√łtter jokere eller regul√¶re udtryk. Med regul√¶re udtryk aktivere kan du indtaste "al.*", for eksempel for at finde det f√łrste sted med "al.*" fulgt af vilk√•rlige tegn. Hvis du vil s√łge efter en tekst, som ogs√• er et regul√¶rt udtryk, skal du ogs√• enten s√¶tte en "\" foran hvert tegn eller lukke teksten inde i \Q...\E. Du kan sl√• den automatiske evaluering af jokere og regul√¶re udtryk til og fra i- LibreOffice Calc - Beregn.

warning

N√•r du bruger funktioner, hvor et eller flere argumenter er strenge i s√łgekriterier, som repr√¶senter et regul√¶rt udtryk, er det f√łrste fors√łg at konvertere kriteriestrenge til tal. For eksempel vil ",0" blive konverteret til 0,0 og s√• videre. Hvis det lykkes, vil matchet ikke v√¶re med et match med et regul√¶rt udtryk men et numerisk match. N√•r du skifter til en lokalisering, hvor decimaltegnet ikke er et punktum, virker konverteringen af det regul√¶re udtryk i midlertid ogs√•. For at gennemtvinge evalueringen af det regul√¶re udtryk i stedet for et numerisk udtryk, bruger du nogle udtryk, der ikke kan misforst√•s som numeriske, s√• som ".[0]", ".\0" eller "(?i).0".

Eksempel

A1:A10 er et celleområde, der indeholder tallene 2000 til 2009. Celle B1 indeholder tallet 2006. I celle B2 indtaster du formlen:

=TÆL.HVIS(A1:A10;2006) - dette returnerer 1

=TÆL.HVIS(A1:A10;B1) - dette returnerer 1

=TÆL.HVIS(A1:A10;">=2006") - dette returnerer 4

=TÆL.HVIS(A1:A10;"<"&B1) - når B1 indeholder 2006, returneres 6

=TÆL.HVIS(A1:A10;C2), hvor celle C2 indeholder teksten >2006 - tæller antallet af celler i området A1:A10 som er >2006.

For kun at tælle negative tal: =TÆL.HVIS(A1:A10;"<0")

ANTAL.BLANKE

Returnerer antallet af tomme celler.

Syntaks

ANTAL.BLANKE(område)

Returnerer antallet af tomme celler i celleområdet Område.

Eksempel

=ANTAL.BLANKE(A1:B2) returnerer 4, hvis cellerne A1, A2, B1 og B2 alle er tomme.

BETAFORDELING (BETADIST på engelsk)

Returnerer beta-funktionen.

Syntaks

BETAFORDELING(Tal; Alfa; Beta [; Nedre_gr√¶nse[; √ėvre_gr√¶nse[; Kumulativ]]])

Tal er værdien mellem Start og Slut, hvor funktionen skal beregnes.

Alfa er en parameter til fordelingen.

Beta er en parameter til fordelingen.

Start (valgfri) er den nedre grænseværdi for Tal.

Slut (valgfri) er den √łvre gr√¶nsev√¶rdi for Tal.

Kumulativ (valgfri) kan være 0 eller Falsk for at beregne sandsynlighedstæthedsfunktion. For enhver anden værdi, Sand eller udeladt beregnes den kumulerede fordelingsfunktion.

I LibreOffice Calc-funktioner kan parametre markeret som "valgfri" kun udelades, hvis ingen parameter f√łlger. I en funktion med for eksempel fire parametre, hvor de sidste to parametre er markeret som "valgfri", kan du udelade parameter 4 eller parametrene 3 og 4, men du kan ikke udelade parameter 3 alene.

Eksempel

=BETAFORDELING(0,75; 3; 4) returnerer værdien 0,96.

BETA.FORDELING (BETADIST på engelsk)

Returnerer beta-funktionen.

tip

Denne funktion er tilgængelig siden LibreOffice 4.2.

Syntaks

BETA.FORDELING(Tal; Alfa; Beta; Kumulativ [; Nedre_gr√¶nseNedre_gr√¶nse [; √ėvre_gr√¶nse]])

Tal (påkrævet) er værdien mellem Start og Slutfor hvilke funktionen skal beregnes.

Alfa (påkrævet) er en parameter til fordelingen.

Beta (påkrævet) er en parameter til fordelingen.

Kumuleret (påkrævet) kan være 0 eller Falsk for at beregne sandsynlighedstæthedsfunktionen. For enhver anden værdi eller Sand beregnes den kumulerede fordelingsfunktion.

Start (valgfri) er den nedre grænseværdi for Tal.

Slut (valgfri) er den √łvre gr√¶nsev√¶rdi for Tal.

I LibreOffice Calc-funktioner kan parametre markeret som "valgfri" kun udelades, hvis ingen parameter f√łlger. I en funktion med for eksempel fire parametre, hvor de sidste to parametre er markeret som "valgfri", kan du udelade parameter 4 eller parametrene 3 og 4, men du kan ikke udelade parameter 3 alene.

Eksempel

=BETA.FORDELING(2;8;10;1;1;3) returnerer værdien 0.6854706

=BETA.FORDELING(2;8;10;0;1;3) returnerer værdien 1.4837646

CHISQINV

Returnerer den inverse af CHISQDIST.

Syntaks

CHISQINV(Sandsynlighed; Frihedsgrader)

Sandsynlighed er sandsynligheden, som den inverse af chi-kvadrat fordelingen bliver beregnet for.

Antal frihedsgrader er antallet af frihedsgrader for chi-kvadratfunktionen.

CHI2.INV.RT

Returnerer den inverse af den ensidige sandsynlighed for chi-i-anden fordelingen.

tip

Denne funktion er tilgængelig siden LibreOffice 4.2.

Syntaks

CHI2.INV.RT(Tal; Frihedsgrader)

Tal er værdien af fejlsandsynligheden.

Frihedsgrader er frihedsgraderne på eksperimentet.

Eksempel

En terning kastes 1020 gange. Tallene p√• terningen (1til 6) kom op 195, 151, 148, 189, 183 og 154 gange (observationsv√¶rdier). Hypotese om at terningen ikke er falsk skal afpr√łves.

Chi-kvadratfordeling af stikpr√łven er bestemt af formlen herover. Siden de forventede v√¶rdier for et givet tal p√• terningen for n kast er n gange 1/6, s√•ledes 1020/6 = 170, returnerer formlen en Chi-kvadratv√¶rdi p√• 13,27.

Hvis det (observerede) Chi-kvadrat er st√łrre end eller lig med det (teoretiske) Chi-kvadrat CHIINV, vil hypotesen v√¶re forkastet, idet afvigelsen mellem teori og praksis er for stor. Hvis det observeret Chi-kvadrat er mindre end CHIINV, er hypotesen bekr√¶ftet med denne fejlsandsynlighed.

=CHI2.INV.RT(0,05; 5) returnerer 11.0704976935.

=CHI2.INV.RT(0,02; 5) returnerer 13.388222599.

Hvis fejlsandsynligheden er 5%, er terningen ikke ægte. Hvis fejlsandsynligheden er 2%, er der ingen grund til tro at terningen er falsk.

CHIINV

Returnerer den inverse af den entydige sandsynlighed af chi-kvadratets fordeling.

Syntaks

CHIINV(Tal; Frihedsgrader)

Tal er værdien af fejlsandsynligheden.

Frihedsgrader er frihedsgraderne på eksperimentet.

Eksempel

En terning kastes 1020 gange. Tallene p√• terningen (1til 6) kom op 195, 151, 148, 189, 183 og 154 gange (observationsv√¶rdier). Hypotese om at terningen ikke er falsk skal afpr√łves.

Chi-fordeling af stikpr√łven er bestemt af formlen herover. Siden de forventede v√¶rdier for et givet tal p√• terningen for n kast er n gange 1/6, s√•ledes 1020/6 = 170, returnerer formlen en Chi-kvadratv√¶rdi p√• 13,27.

Hvis det (observerede) Chi-kvadrat er st√łrre end eller lig med det (teoretiske) Chi-kvadrat CHIINV, vil hypotesen v√¶re forkastet, idet afvigelsen mellem teori og praksis er for stor. Hvis det observeret Chi-kvadrat er mindre end CHIINV, er hypotesen bekr√¶ftet med denne fejlsandsynlighed.

=CHIINV(0,05; 5) returnerer 11,07.

=CHIINV(0,02; 5) returnerer 13,39.

Hvis fejlsandsynligheden er 5%, er terningen ikke ægte. Hvis fejlsandsynligheden er 2%, er der ingen grund til tro at terningen er falsk.

BETAINV

Returnerer den inverse af den kumulerede beta-sandsynlighedstæthedsfunktion.

Syntaks

BETAINV(Tal; Alfa; Beta [; Nedre_gr√¶nse[; √ėvre_gr√¶nse]])

Tal er værdien mellem Start og Slut, hvor funktionen skal beregnes.

Alfa er en parameter til fordelingen.

Beta er en parameter til fordelingen.

Start (valgfri) er den nedre grænseværdi for Tal.

Slut (valgfri) er den √łvre gr√¶nsev√¶rdi for Tal.

I LibreOffice Calc-funktioner kan parametre markeret som "valgfri" kun udelades, hvis ingen parameter f√łlger. I en funktion med for eksempel fire parametre, hvor de sidste to parametre er markeret som "valgfri", kan du udelade parameter 4 eller parametrene 3 og 4, men du kan ikke udelade parameter 3 alene.

Eksempel

=BETAINV(0,5; 5; 10) returnerer værdien 0,33.

BETA.INV

Returnerer den inverse af den kumulerede tæthedsfunktion for beta-sandsynlighed.

tip

Denne funktion er tilgængelig siden LibreOffice 4.2.

Syntaks

BETAINV(Tal; Alfa; Beta [; Nedre_gr√¶nse[; √ėvre_gr√¶nse]])

Antal er værdien mellem Start og Slut, hvor funktionen skal beregnes.

Alfa er en parameter til fordelingen.

Beta er en parameter til fordelingen.

Start (valgfri) er den nedre grænseværdi for Tal.

Slut (valgfri) er den √łvre gr√¶nsev√¶rdi for Tal.

I LibreOffice Calc-funktioner kan parametre markeret som "valgfri" kun udelades, hvis ingen parameter f√łlger. I en funktion med for eksempel fire parametre, hvor de sidste to parametre er markeret som "valgfri", kan du udelade parameter 4 eller parametrene 3 og 4, men du kan ikke udelade parameter 3 alene.

Eksempel

=BETA.INV(0.5;5;10) returnerer værdien 0.3257511553.

CHI2.INV

Returnerer den inverse af en h√łjre-sk√¶v sandsynlighed for chi-i-anden fordelingen.

tip

Denne funktion er tilgængelig siden LibreOffice 4.2.

Syntaks

CHI2.INV(Sandsynlighed;Grader af frihed)

Sandsynlighed er sandsynligheden, for hvilken den inverse af chi-i-anden fordelingen skal beregnes.

Antal frihedsgrader er antallet af frihedsgrader for chi-i-anden funktionen.

Eksempel

=CHI2.INV(0,5;1) returnerer 0.4549364231.

BINOMIAL.FORDELING

Returnerer den mindste v√¶rdi for hvilken den kumulative binomialfordeling er st√łrre end eller lig med et kriterium.

tip

Denne funktion er tilgængelig siden LibreOffice 4.2.

Syntaks

BINOM.INV(Pr√łver; Sandsynlighed; Alfa)

Fors√łg er det samlede antal fors√łg.

Sandsynlighed_s er sandsynligheden for succes p√• hver pr√łve.

Alpha Grænsesandsynligheden som opnås eller overskrides.

Eksempel

=BINOM.INV(8;0.6;0.9) returnerer 7, som er den mindste v√¶rdi for hvilken den kumulative binomialfordeling er st√łrre end eller lig med med et kriterium.

BINOMIALFORDELING

Returnerer det individuelle udtryk binomialfordelings-sandsynlighed.

Syntaks

BINOMIALFORDELING(X; Fors√łg; Sandsynlighed_s; Kumulativ)

X er antallet af succeser i en r√¶kke fors√łg.

Fors√łg er antallet af uafh√¶ngig fors√łg.

Sandsynlighed_s er sandsynligheden for succes p√• hver pr√łve.

Kumulativ= 0 beregner sandsynligheden for en enkelt hændelse, og Kumulativ= 1 beregner den kumulerede sandsynlighed.

Eksempel

=BINOMIALFORDELING(A1; 12; 0,5; 0) viser (hvis v√¶rdierne 0 til 12 er indtastet i A1) sandsynlighederne for, at 12 kast med en m√łnt lander p√• Krone pr√¶cist det antal gange, som fremg√•r af A1.

=BINOMIALFORDELING(A1; 12; 0,5; 1) viser de kumulerede sandsynligheder for den samme serie. For eksempel, hvis A1 = 4, er den kumulerede sandsynlighed af serien 0, 1, 2, 3 eller 4 gange "Krone" (non-eksklusiv ELLER).

BINOMIAL.FORDELING

Returnerer det individuelle udtryk for binomialfordelingens sandsynlighed.

tip

Denne funktion er tilgængelig siden LibreOffice 4.2.

Syntaks

BINOMIAL.FORDELING(X; Fors√łg; Sandsynlighed_s; Kumulativ)

X er antallet af succeser i en r√¶kke fors√łg.

Fors√łg er antallet af uafh√¶ngig fors√łg.

Sandsynlighed_s er sandsynligheden for succes p√• hver pr√łve.

Kumulativ= 0 beregner sandsynligheden for en enkelt hændelse, og Kumulativ= 1 beregner den kumulerede sandsynlighed.

Eksempel

=BINOMIAL.FORDELING(A1;12;0,5;0) viser (hvis v√¶rdierne 0 til 12 er indtastet i A1) sandsynlighederne for at 12 kast med en m√łnt lander p√• krone pr√¶cis det antal gange, som er angivet i A1.

=BINOMIAL.FORDELING(A1; 12; 0,5; 1) viser de kumulerede sandsynligheder for den samme serie. For eksempel, hvis A1 = 4, er den kumulerede sandsynlighed af serien 0, 1, 2, 3 eller 4 gange "Krone" (non-eksklusiv ELLER).

EKSPFORDELING

Returnerer eksponentialfordelingen.

Syntaks

EKSP.FORDELING(Tal; Lambda; Kumulativ)

Tal er værdien af funktionen.

Lambda er parameterværdien.

Kumulativ er en logisk v√¶rdi der afg√łr typen af funktionen.Kumulativ = 0 beregner t√¶thedsfunktionen, og Kumulativ = 1 beregner fordelingen.

Eksempel

=EKSP.FORDELING(3; 0,5; 1) returnerer 0,78.

EKSP.FORDELING

Returnerer exponentialfordelingen.

tip

Denne funktion er tilgængelig siden LibreOffice 4.2.

Syntaks

EKSP.FORDELING(Tal; Lambda; Kumulativ)

Tal er værdien af funktionen.

Lambda er parameterværdien.

C er en logisk v√¶rdi der afg√łr typen af funktionen.C = 0 beregner t√¶thedsfunktionen, og C = 1 beregner fordelingen.

Eksempel

=EKSP.FORDELING(3; 0,5; 1) returnerer 0,7768698399.

FORKLARINGSGRAD (RSQ på engelsk)

Returnerer kvadratet af Pearsons korrelationskoefficient baseret p√• de givne v√¶rdier. FORKLARINGSGRAD (ogs√• kaldt bestemmelseskoefficient) er en m√•ling af n√łjagtigheden p√• en justering og kan bruges til at producere en regressionsanalyse.

Syntaks

FORKLARINGSGRAD(DataY; DataX)

DataY er en matrix eller et område af datapunkter.

DataX er en matrix eller et område af datapunkter.

Eksempel

=FORKLARINGSGRAD(A1:A20; B1:B20)beregner korrelationskoefficienten for begge datasæt i kolonnerne A og B.

CHI2.TEST

Returnerer sandsynligheden af afvigelsen fra en tilfældig fordeling af to testserier baseret på chi-i-anden testen for uafhængighed. CHI.TEST returnerer chi-i-anden fordelingen af data.

Sandsynligheden bestemt af CHI.TEST kan ogs√• beregnes med CHI.FORD, og i s√• tilf√¶lde skal Chi-i-anden af stikpr√łven angives som en parameter i stedet for datar√¶kken.

tip

Denne funktion er tilgængelig siden LibreOffice 4.2.

Syntaks

CHI2.TEST(Observeret_værdi; Forventet_værdi)

Observeret_værdi er området med observationerne.

Forventet_værdi er området med de forventede værdier.

Eksempel

Observeret_værdi (observeret)

Forventet_værdi (forventet)

1

195

170

2

151

170

3

148

170

4

189

170

5

183

170

6

154

170

=CHI2.TEST(A1:A6;B1:B6) er lig 0.0209708029. Dette er den sandsynlighed, som passer med de observerede data for den teoretiskeChi-i-anden fordeling.

CHITEST

Returnerer sandsynligheden for en afvigelse fra en tilfældig fordeling af to test-serier baseret på chi-kvadrattesten for uafhængighed. CHITEST returnerer chi-kvadratfordelingen for dataene.

Sandsynligheden bestemt af CHITEST kan ogs√• beregnes med CHIFORDELING. S√• skal Chi-kvadratet af stikpr√łven v√¶re givet som en parameter i stedet for datar√¶kkerne.

Syntaks

CHITEST(Observeret_værdi; Forventet_værdi)

Observeret_værdi er området med observationerne.

Forventet_værdi er området med de forventede værdier.

Eksempel

Observeret_værdi (observeret)

Forventet_værdi (forventet)

1

195

170

2

151

170

3

148

170

4

189

170

5

183

170

6

154

170

=CHITEST(A1:A6; B1:B6) lig med 0,02. Dette er sandsynligheden, som tilfredsstiller de observerede data fra den teoretiske Chi-kvadrat fordeling.

B

Returnerer sandsynligheden p√• en stikpr√łve med binomialfordeling.

Syntaks

B(Fors√łg; SP; T1 [; T2])

Fors√łg er antallet af uafh√¶ngig fors√łg.

Sandsynlighed_s er sandsynligheden for succes p√• hver pr√łve.

Nedre_gr√¶nse angiver den nedre gr√¶nse for antallet af fors√łg.

√ėvre_gr√¶nse (valgfri) angiver den √łvre gr√¶nse for antallet af fors√łg.

Eksempel

Hvad er sandsynligheden for med ti kast med en terning, at en sekser vil blive kastet pr√¶cis to gange? Sandsynligheden for at sl√• en sekser (eller ethvert andet tal) er 1/6. Den f√łlgende formel kombinerer disse faktorer:

=B(10; 1/6; 2) returnerer en sandsynlighed på 29%.

CHI2.FORD

Returnerer sandsynlighedstæthedsfunktionen eller den kumulerede fordelingsfunktion for chi-i-anden fordelingen.

tip

Denne funktion er tilgængelig siden LibreOffice 4.2.

Syntaks

CHI2.FORD(Værdi; Frihedsgrader; Kumulativ)

Tal er chi-kvadratv√¶rdien af stikpr√łven, som bruges til at bestemme fejlsandsynligheden.

Frihedsgrader er eksperimentets frihedsgrader.

Kumulativ kan være 0 eller Falsk for at beregne sandsynlighedstæthedsfunktionen. For enhver anden værdi, Sand eller udeladt beregnes den kumulerede fordelingsfunktion.

Eksempel

=CHI2.DIST(3; 2; 0) giver 0.1115650801, sandsynlighedstæthedsfunktionen med 2 frihedsgrader, for x = 3.

=CHI2.FORD(3; 2; 1) giver 0.7768698399, den kumulative chi-kvadrat-fordeling med 2 frihedsgrader, for x = 3.

CHI2.FORD.RT

Returnerer sandsynlighedsv√¶rdien fra det viste Chi-kvadrat som en hypotese har bekr√¶ftet. CHI2.FORD.RT sammenligner Chi-kvadratet som skal gives for en stikpr√łve der er beregnet fra summen af (observeret_v√¶rdiforventede_v√¶rdi)^2/(forventede_v√¶rdi) for alle v√¶rdier med den teoretiske Chi-kvadrat fordeling og bestemmer ud fra denne fejlsandsynligheden for hypotesen, som skal afpr√łves.

Sandsynligheden, som er fundet med CHI2.FORD.RT kan også findes med CHITEST.

tip

Denne funktion er tilgængelig siden LibreOffice 4.2.

Syntaks

CHI2.FORD.RT(Tal; Frihedsgrader)

Tal er chi-kvadratv√¶rdien af stikpr√łven, som bruges til at bestemme fejlsandsynligheden.

Frihedsgrader er eksperimentets frihedsgrader.

Eksempel

=CHI2.FORD.RT(13,27; 5) er lig med 0.0209757694.

Hvis Chi-kvadratv√¶rdien af stikpr√łven er 13,27 og hvis eksperimentet har frihedsgraden 5, s√• er hypotesen sikret med en sandsynlighed for fejl p√• 2%.

CHIFORDELING

Returnerer sandsynlighedsv√¶rdien fra det viste Chi-kvadrat som en hypotese har bekr√¶ftet. CHIFORDELING sammenligner Chi-kvadratet som skal gives for en stikpr√łve der er beregnet fra summen af (observeret_v√¶rdiforventede_v√¶rdi)^2/(forventede_v√¶rdi) for alle v√¶rdier med den teoretiske Chi-kvadrat fordeling og bestemmer ud fra denne fejlsandsynligheden for hypotesen, som skal afpr√łves.

Sandsynligheden, som er beregnet med CHIFORDELING, kan også beregnes med CHITEST.

Syntaks

CHIFORDELING (Tal; Frihedsgrader)

Tal er chi-kvadratv√¶rdien af stikpr√łven, som bruges til at bestemme fejlsandsynligheden.

Frihedsgrader er eksperimentets frihedsgrader.

Eksempel

=CHIFORDELING(13,27; 5) er lig med 0,02.

Hvis Chi-kvadratv√¶rdien af stikpr√łven er 13,27 og hvis eksperimentet har frihedsgraden 5, s√• er hypotesen sikret med en sandsynlighed for fejl p√• 2%.

CHISQDIST

Returnerer værdien af sandsynlighedstæthedsfunktionen eller den kumulerede fordelingsfunktion for chi-kvadrat fordelingen.

Syntaks

CHISQDIST(Tal; Frihedsgrader [; Kumulativ])

Tal er det tal funktionen skal beregne på.

Antal frihedsgrader er antallet af frihedsgrader for chi-kvadratfunktionen.

Kumulativ (valgfri): 0 eller Falsk beregner sandsynlighedstæthedsfunktion. Andre værdier, Sand eller udeladt beregner den kumulerede fordelingsfunktion.

TÆL

Tæller antallet af tal i listen af argumenter. Tekstelementer ignoreres.

Syntaks

TÆL(Tal 1 [; Tal 2 [; … [; Tal 255]]])

Tal 1, Tal 2, … , Tal 255 er tal, referencer til celler eller til celleområder med tal.

Eksempel

Elementerne 2, 4, 6 og otte i felterne Værdi 1 - 4 skal tælles.

=TÆL(2; 4; 6; "otte") = 3. Antallet af tal er derfor 3.

TÆLV

Tæller antallet af værdier i listen af argumenter. Tekstelementer tælles også, selv når de indeholder en tom streng af længden 0. Hvis et argument er et område eller reference, vil tomme celler indenfor området eller referencen blive ignoreret.

Syntaks

TÆLV(Tal 1 [; Tal 2 [; … [; Tal 255]]])

Tal 1, Tal 2, … , Tal 255 er tal, referencer til celler eller til celleområder med tal.

Eksempel

Elementerne 2, 4, 6 og otte i felterne Værdi 1 - 4 skal tælles.

=TÆLV(2; 4; 6; "otte") = 4. Antallet af værdier er derfor 4.