UNO-objekter, -funktioner og -tjenester

Funktioner, objekter og tjenester i UNO (Unified Network Objects = fælles netværksobjekter).

objektet BasicLibraries

CreateUnoStruct-funktion

Opretter en forekomst af en UNO-struktur (struct)

funktionen CreateUnoService

Instansierer en UNO-service med ProcessServiceManager.

CreateUnoDialog-funktion

Opretter et Basic UNO-objekt som repræsenterer et UNO dialogkontrolelement under Basic kørselstid.

CreateUnoListener-funktion

Opretter en lytte-forekomst.

CreateUnoValue-funktion

Returnerer et objekt som repræsenterer en nøje indtastet værdi, refererende til Uno-type systemet.

CreateObject-funktion

Opretter et UNO-objekt. Kan ogsĂĄ oprette OLE-objekter i Windows.

Denne metode opretter forekomster af typen der er overført som parameter.

EqualUnoObjects-funktion

Returnerer True, hvis de to specificerede Basic Uno objekter repræsenter den samme objektforekomst

funktionen CreateUnoService

Instansierer en UNO-service med ProcessServiceManager.

objektet DialogLibraries

GetDefaultContext-funktion

Returnerer standardkonteksten for en proces' service factory hvis den eksisterer, ellers returneres en null-reference.

GetProcessServiceManager-funktion

Returnerer ProcessServiceManageren (central Uno ServiceManager).

GlobalScope-funktion

For at administrere personlige eller delte beholdere (LibreOffice-makroer eller Mine makroer) inde fra et dokument, bruger du GlobalScope-funktion.

HasUnoInterfaces-funktion

Tester om et Basic UNO-objekt understøtter bestemte Uno-interfaces.

IsUnoStruct-funktion

Returnerer sand hvis det givne objekt er en UNO struct.

objektet StarDesktop

Objektet StarDesktop repræsenterer programmet LibreOffice. Nogle rutiner eller brugergrænseflade-objekter såsom det aktuelle vindue kan bruges via StarDesktop.

objektet ThisComponent

Adresserer den aktive komponent, hvis egenskaber kan læses og indstilles, og hvis metoder kan kaldes. ThisComponent bruges i Basic, hvor det repræsenterer det aktuelle dokument. Egenskaber og metoder, der er tilgængelige gennem ThisComponent afhænger af dokumenttypen.

note

LibreOffice tilbyder en applikations-programmeringsgrænseflade (API), der tillader kontrol af LibreOffice-komponenter med forskellige programmeringssprog ved hjælp af et LibreOffice SDK (software udviklingssæt). Find flere oplysninger om LibreOffice applikations-programmeringsgrænsefladen (API)og SDK (software udviklingssættet) ved at besøge https://api.libreoffice.org