UNO-objekter, -funktioner og -tjenester

Funktioner, objekter og tjenester i UNO (Unified Network Objects = fælles netværksobjekter).

LibreOffice Globale objekter

objektet StarDesktop

Objektet StarDesktop repræsenterer et LibreOffice-program. Nogle rutiner eller brugerflade-objekter såsom det aktuelle vindue kan bruges via StarDesktop.

GetDefaultContext-funktion

Returnerer standardkonteksten for en proces' service factory hvis den eksisterer, ellers returneres en null-reference.

GetProcessServiceManager-funktion

Returnerer ProcessServiceManageren (central Uno ServiceManager).

GlobalScope-specifikator

For at hĂĄndtere personlige og delte biblioteksbeholdere (LibreOffice-makroer eller Mine makroer) inde fra et dokument bruger du funktionen GlobalScope.

objekterne Aktivt dokument

Følgende objekter kan bruges fra det aktive dokument.

objektet BasicLibraries

objektet DialogLibraries

objektet ThisComponent

ThisComponent repræsenterer det aktuelle dokument i Basic-makroer. Den adresserer det aktive komponent, hvis egenskaber kan læses og sættes, og hvis metoder kan kaldes. Egenskaber og metoder, der er tilgængelige gennem ThisComponent, afhænger af dokumenttypen.

objektet ThisDatabaseDocument

ThisDatabaseDocument adresserer det aktive Base-dokument, hvis egenskaber kan læses og sættes, og hvis metoder kan kaldes.

ThisDatabaseDocument returnerer et objekt af typen com.sun.star.sdb.XOfficeDatabaseDocument.

UNO-metoder

Brug følgende metoder til at håndtere eller forespørge Unified Network Objects (UNO = Forenede netværksobjekter).

CreateUnoStruct-funktion

Opretter en forekomst af en UNO-struktur (struct)

funktionen CreateUnoService

Instantierer en Uno-tjeneste med ProcessServiceManager (proces_tjenesteadministrator).

CreateUnoDialog-funktion

Opretter et Basic UNO-objekt som repræsenterer et UNO dialogkontrolelement under Basic kørselstid.

CreateUnoListener-funktion

Opretter en lytte-forekomst.

CreateUnoValue-funktion

Returnerer et objekt som repræsenterer en nøje indtastet værdi, refererende til Uno-type systemet.

CreateObject (funktion)

Opretter et UNO-objekt. Kan ogsĂĄ oprette OLE-objekter i Windows.

Denne metode opretter forekomster af typen der er overført som parameter.

Funktionen EqualUnoObjects

Returnerer True (sand), hvis de to angivne Basic-variabler repræsenterer den samme Unoobjekt-forekomst.

funktionen CreateUnoService

Instantierer en Uno-tjeneste med ProcessServiceManager (proces_tjenesteadministrator).

HasUnoInterfaces-funktion

Tester om et Basic UNO-objekt understøtter bestemte Uno-interfaces.

IsUnoStruct-funktion

Returnerer sand hvis det givne objekt er en UNO struct.

note

LibreOffice tilbyder en applikations-programmeringsflade (API), som tillader kontrol af LibreOffice-komponenter med forskellige programmeringssprog ved at bruge et LibreOffice SDK (software-udviklingssæt). Find flere oplysninger om LibreOffice applikations-programmeringsfladen (API) og SDK (software-udviklingssættet) ved at besøge https://api.libreoffice.org