Round-funktion [VBA]

Afrund-funktionen returnerer et tal afrundet til et specificeret antal decimaler.

warning

Denne konstant, funktion eller objekt blev aktiveret med udtrykket Option VBASupport 1 placeret foran den del af modulets programkode, der kan udføres.

Syntaks:

Round( expression as Double [,numdecimalplaces as Integer] )

Returværdi:

Double

Parametre:

udtryk: Påkrævet. Det numeriske udtryk der skal afrundes.

antaldecimaler: Valgfri. Specificerer hvor mange pladser til højre for decimalen, der skal medregnes i afrundingen. Standard er 0.

Fejlkoder:

5 Ugyldigt Procedurekald

Eksempel:

REM ***** BASIC *****
        Option VBASupport 1
        Sub Example_Round
         Dim r
         r = Pi
         print r ' 3,14159265358979
         print Round(r, 5) ' 3,14159
         r = exp(1)
         print r ' 2,71828182845904
         print Round(r) ' 3