GlobalScope-funktion

For at administrere personlige eller delte beholdere (LibreOffice-makroer eller Mine makroer) inde fra et dokument, bruger du GlobalScope-funktion.

Basic kildekode og dialoger er organiseret i biblioteksholdninger. Biblioteker kan indeholde moduler og dialoger

I Basic:

Basic-biblioteker og -moduler kan administeres med objektet BasicLibraries. Biblioteker kan gennemsøges, udforskes og indlæses efter ønske. Overvågning af dokumenthændelser illustrerer indlæsning af LibreOffice-biblioteker.

I dialoger:

Dialog-biblioteker og dialoger kan administeres med objektet DialogLibratries. Ă…bning af en dialog med Basic illustrerer, hvordan delte LibreOffice-dialoger vises.

BasicLibraries og DialogLibraries-beholdere findes pĂĄ program-nievau og i ethvert dokument. Biblioteksbeholder i Dokumenter har ikke brug for funktionen GlobalScope for at administreres. Hvis du vil kalde en global biblioteksbeholder (placeret i LibreOffice-makroer eller Mine makroer) inde fra et dokument, skal du bruge funktionen GlobalScope.

Syntaks:

GlobalScope specifier

Eksempel:

Eksempel i dokument-Basic

' kalder Dialog1 i dokumentbiblioteket Standard
    oDlgDesc = DialogLibraries.Standard.Dialog1
    ' kalder Dialog2 i programbiblioteket Bibliotek1
    oDlgDesc = GlobalScope.DialogLibraries.Library1.Dialog2