GlobalScope-specifikator

Til at administrere personlige eller delte bibliotekscontainere (Programmakroer eller Mine makroer) inde fra et dokument bruger du specifikatoren GlobalScope.

Basic-kildekode og dialoger organiseres i biblioteksbeholdere. Biblioteker kan indeholde moduler og dialoger.

I Basic:

Basic-biblioteker og -moduler kan hådteres med objektet BasicLibraries. Biblioteker kan gennemsøges, udforskes og indlæses efter anmodning. Overvågning af dokumenthændelser illustrerer indlæsning af LibreOffice-biblioteker.

I dialoger:

Dialog-biblioteker og dialoger kan administeres med objektet DialogLibratries. Ă…bning af en dialog med Basic illustrerer, hvordan delte LibreOffice-dialoger vises.

Containerne BasicLibraries (Basic-biblioteker) og DialogLibraries (dialog-biblioteker) findes på programniveau og inde i hvert dokument. Dokumentets bibliotekscontainere behøver ikke specifikatoren GlobalScope for at administreres. Hvis du vil kalde en global biblioteks-container (placeret i Programmakroer eller Mine makroer) inde fra et dokument, skal du bruge specifikatoren GlobalScope.

Syntaks:

GlobalScope specifier

Eksempel:

Eksempel i dokument-Basic

' kalder Dialog1 i dokumentbiblioteket Standard
    oDlgDesc = DialogLibraries.Standard.Dialog1
    ' kalder Dialog2 i programbiblioteket Bibliotek1
    oDlgDesc = GlobalScope.DialogLibraries.Library1.Dialog2