GlobalScope-specifikator

For at håndtere personlige og delte biblioteksbeholdere (LibreOffice-makroer eller Mine makroer) inde fra et dokument bruger du funktionen GlobalScope.

Basic-kildekode og dialoger organiseres i biblioteksbeholdere. Biblioteker kan indeholde moduler og dialoger.

I Basic:

Basic-biblioteker og -moduler kan h√•dteres med objektet BasicLibraries. Biblioteker kan gennems√łges, udforskes og indl√¶ses efter anmodning. Overv√•gning af dokumenth√¶ndelser illustrerer indl√¶sning af LibreOffice-biblioteker.

I dialoger:

Dialog-biblioteker og dialoger kan administeres med objektet DialogLibratries. √Öbning af en dialog med Basic illustrerer, hvordan delte LibreOffice-dialoger vises.

BasicLibraries (biblioteker) og DialogLibraries-beholdere findes på programniveau og i ethvert dokument. Dokumenters biblioteksbeholdere kræver ikke funktionen GlobalScope for at kunne håndteres. Hvis du vil kalde en global biblioteksbeholder (placeret i LibreOffice-makroer eller Mine makroer) inde fra et dokument, skal du bruge funktionenGlobalScope.

Syntaks:

GlobalScope specifier

Eksempel:

Eksempel i dokument-Basic

' kalder Dialog1 i dokumentbiblioteket Standard
    oDlgDesc = DialogLibraries.Standard.Dialog1
    ' kalder Dialog2 i programbiblioteket Bibliotek1
    oDlgDesc = GlobalScope.DialogLibraries.Library1.Dialog2