funktionen CreateUnoService

Instansierer en UNO-service med ProcessServiceManager.

Syntaks:

oService = CreateUnoService (navn på UNO-service)

Se en liste over tilgængelige funktioner på: https://api.libreoffice.org/docs/idl/ref/namespacecom_1_1sun_1_1star.html

Eksempel:

Kald af Calc-funktioner i Basic:

REM Koden herunder virker ikke på tillægsfunktioner, som har en anden kald-procedure.
    Function MyVlook(item, InRange As Object, FromCol As Integer)
        Dim oService As Object
        oService = createUnoService("com.sun.star.sheet.FunctionAccess")
        REM Brug altid det engelske funktionsnavn
        MyVlook = oService.callFunction("VLOOKUP",Array(item, InRange, FromCol, True))
    End Function

Eksempel:

oIntrospection = CreateUnoService( "com.sun.star.beans.Introspection" )

Den følgende kode bruger en service til at åbne en "Åbn fil"-dialog:

Sub Main
    fName = FileOpenDialog ("Venligst marker en fil")
    Print "Valgt fil: "+fName
End Sub

Function FileOpenDialog(title As String) As String
    res = com.sun.star.ui.dialogs.ExecutableDialogResults
    filepicker = createUnoService("com.sun.star.ui.dialogs.FilePicker")
    filepicker.Title = title
    If res.OK = filepicker.execute() Then
        files = filepicker.getSelectedFiles()
        FileOpenDialog=files(0)
    EndIf
End Function