RSet-udtryk

Højre-justerer en streng indenfor en strengvariabel, eller kopierer en brugerdefineret variabeltype ind i en anden.

Syntaks:

RSet Text As String = Text or RSet Variable1 = Variable2

Parametre:

Text: Vilkårlig strengvariabel.

Text: Streng som du vil højre-justere i strengvariablen.

Variable1: Brugerdefineret variabel der er målet for den kopierede variabel.

Variable2: Brugerdefineret variabel, som du vil kopiere til en anden variabel.

Hvis strengen er kortere end strengvariablen, justerer RSet strengen til højre i strengvariablen. Alle resterende tegn i strengvariablen bliver erstattet med mellemrumstegn. Hvis strengen er længere end strengvariablen, vil tegn der overstiger længden af variablen blive afskåret, og kun de resterende tegn bliver højrejusteret i strengvariablen.

Du kan også bruge sætningen RSet til at tildele variable af en brugerdefineret type til en anden.

Det følgende eksempel bruger sætningerne RSet og LSet til at ændre venstre- og højrejusteringen af en streng.

Eksempel:

Sub ExampleRLSet
Dim sVar As String
Dim sExpr As String
    sVar = String(40,"*")
    sExpr = "SBX"
    REM Højre-justere "SBX" i en 40-tegnsstreng
    REM Erstat stjerner med mellemrum
    RSet sVar = sExpr
    Print ">"; sVar; "<"
    sVar = String(5,"*")
    sExpr = "123457896"
    RSet sVar = sExpr
    Print ">"; sVar; "<"
    sVar = String(40,"*")
    sExpr = "SBX"
    REM Venstre-juster "SBX" i en 40-tegnsstreng
    LSet sVar = sExpr
    Print ">"; sVar; "<"
    sVar = String(5,"*")
    sExpr = "123456789"
    LSet sVar = sExpr
    Print ">"; sVar; "<"