Val (funktion)

Brug funktionen Val til at konvertere en streng, der repræsenterer et tal, til rn numerisk datatype.

note

Strengen, der videregives til funktionen Val et lokaliserings-uafhængig. Det betyder, at kommaer fortolkes som tusindskilletegn og punktum bruges som decimalskilletegn.

Syntaks:

Val (Text As String)

Returværdi:

Double

Parametre:

Text: Streng som repræsenterer et tal.

Hvis kun en del af strengen indeholder tal, konverteres kun en de første relevante tegn i strengen. Hvis strengen ikke indeholder nogen tal, returnerer Val 0.

Fejlkoder:

5 Ugyldigt Procedurekald

Eksempel:

Sub ExampleVal
        MsgBox Val("123.1") + 1 ' 124.1
        ' Herunder fortolkes 123,1 som 1231, da "," er tusindskilletegnet
        MsgBox Val("123,1") + 1 ' 1232
        ' Alle tal tages i betragtning, indtil der nĂĄs et ikke-numerisk tegn
        MsgBox Val("123.4A") ' 123.4
        ' Eksemplet herunder returnerer 0 (nul), eftersom den leverede streng ikke starter med et tal
        MsgBox Val("A123.123") ' 0