Chr (funktion)

Returnerer tegnet, som svarer til den angivne tegnkode.

Syntaks:

Chr[$](tegnkode som heltal) As String

Returværdi:

String

Parametre:

charcode: et numerisk udtryk, der repr√¶senterer en gyldig 8-bit ASCII-v√¶rdi (0-255) eller en 16-bit Unicode-v√¶rdi. (For at underst√łtte udtryk med et nominelt negativt argument som Chr(&H8000) p√• en bagl√¶ns-kompatibel m√•de, er v√¶rdier i omr√•det ‚ąí32768 til ‚ąí1 internt mappe til omr√•det 32768 til 65535.)

warning

Når VBA-kompatibilitetstilstand er aktiveret (Option VBASupport 1), er charcode udelukkende et numerisk udtryk, der repræsenterer en gyldig 8-bit ASCII-værdi (0-255).

Brug funktionen Chr$ for at sende specielle kontrolelementsekvenser til en printer eller en anden udskriftskilde. Du kan ogs√• bruge det til at inds√¶tte anf√łrselstegn i et strengudtryk.

Fejlkoder:

5 Ugyldigt Procedurekald

6 Overl√łb

note

Der forekommer en overl√łbsfejl, n√•r VBA-kompatibilitetstilstand er aktiveret og udtrykkets v√¶rdi er st√łrre end 255.

Eksempel:

Sub ExampleChr
            REM Dette eksempel indsætter en apostrof (ASCII-værdi 34) i en streng.
            MsgBox "A " + Chr$(34) + "short" + Chr(34) + " trip."
            REM Udskriften vises i dialogen som: En "kort" rejse.
            MsgBox Chr(charcode := 64) ' "@"-tegn