GoSub...Return-udtryk

Kalder en subrutine, som vises med en etiket inde i en Sub eller en Function. Udtrykket efter etiketten udføres, indtil det næste Return-udtryk. Derefter fortsætter programmet med det udtryk, som følger efter GoSub-udtrykket.

Syntaks:

GoSub label[:]

Parametre:

label: E#n linje-identifikator, der viser, hvor udførelsen fortsætter. En etikets rækkevidde er den rutine, den tilhører.

Udtrykket GoSub kalder en lokal subrutine, der vises med en etiket inde fra en subrutine eller en funktion. Etikettens navn skal slutte med et kolon (":").

Sub/Function foo
      ' udtrykket
      GoSub label
      ' udtryk
      Exit Sub/Function
  label:
      ' udtryk
      Return
  End Sub/Function
Advarselsikon

Hvis programmet møder en Return-sætning, der ikke er indledt med GoSub, returnerer LibreOffice Basic en fejlmeddelelse. Brug Exit Sub eller Exit Function for at sikre, at programmet forlader en Sub eller en Function, før det når næste Return-sætning.

Følgende eksempel demonstrerer brugen af GoSub og Return. Ved at udføre en programsektion to gange beregner programmet kvadratroden af to tal, som er indtastet af brugeren.

Eksempel:

Sub ExampleGoSub
Dim iInputa As Single
Dim iInputb As Single
Dim iInputc As Single
    iInputa = Int(InputBox$("Indtast det første tal: ","Talindtastning"))
    iInputb = Int(InputBox$("Indtast det andet tal: ","Talindtastning"))
    iInputc=iInputa
    GoSub SquareRoot
    Print "Kvadratroden af";iInputa;" er";iInputc
    iInputc=iInputb
    GoSub SquareRoot
    Print "Kvadratroden af";iInputb;" er";iInputc
    Exit Sub
SquareRoot:
    iInputc=sqr(iInputc)
    Return