For...Next-udtryk

Gentager udtrykkene i blokken For...Next et angivet antal gange.

Syntaks:

Diagram over udtrykket For

For counter=start To end [Step step]
    udtryksblok
    [Exit For]
    udtryksblok
Next [counter]

Diagram over udtrykket For Each

For Each item In list
      udtryksblok
  [Exit For]
      udtryksblok
  Next [item]

Variable:

tæller: Loop-counter i begyndelsen tildelt værdien til højre for lighedstegnet (start). Kun numeriske værdier er gyldige. Løkke-tælleren øges eller mindskes i følge variablen step indtil end passeres.

start: Numerisk variabel, som definerer startværdien i begyndelsen af løkken.

end: Numerisk variabel, der bestemmer slutværdien i afslutningen af løkken.

step: Sætter den værdi, som løkke-tælleren øges eller mindskes med. Hvis step ikke er specificeret, forøges løkke-tælleren med 1. I dette tilfælde skal end være større end start. Hvis du vil formindske counter, skal end være mindre end start og step skal tildeles en negativ værdi.

Løkken For...Next gentager alle sætningerne i løkken antallet af gange, som bliver angivet af parametrene.

Efterhånden som variablen counter formindskes, tjekker LibreOffice Basic, om værdien end er nået. Så snart som counter passerer værdien end, afbrydes løkken automatisk.

Det er muligt at indlejre For...Next sætninger. Hvis du ikke angiver en variabel efter sætningen Next, henviser Next automatisk til den seneste For sætning.

Hvis du angiver et trin på 0, vil sætningerne mellem For og Next blive gentaget fortløbende.

Når der tælles ned på tæller-variablen, tjekker LibreOffice Basic for overflow eller underflow. Løkken afsluttes, når counter overstiger end (positiv Step-værdi) eller er mindre end end (negativ Step-værdi).

Brug sætningen Exit For for at forlade løkken ubetinget. Denne sætning skal være indenfor en For...Next løkke. Brug sætningen If...Then for at teste afslutningsbetingelsen på følgende måde:

For...
      udtryksblok
      If condition = True Then Exit For
      udtryksblok
  Next
note

I indlejrede For...Next-løkker forlades kun én løkke, hvis du ubetinget forlader en løkke med Exit For.

Eksempler

Dette eksempel bruger to indlejrede løkker til at sortere et strengmatrix med 10 elementer (sEntry() ), som fyldes med forskelligt indhold.

Sub ExampleSort
Dim sEntry(9) As String
Dim iCount As Integer, iCount2 As Integer
Dim sTemp As String
    sEntry = Array("Jerry","Patty","Kurt","Thomas","Michael",_
                 "David","Cathy","Susie","Edward","Christine")
    For iCount = 0 To 9
        For iCount2 = iCount + 1 To 9
            If sEntry(iCount) > sEntry(iCount2) Then
                sTemp = sEntry(iCount)
                sEntry(iCount) = sEntry(iCount2)
                sEntry(iCount2) = sTemp
            End If
        Next iCount2
    Next iCount
    For iCount = 0 To 9
        Print sEntry(iCount)
    Next iCount
End Sub

Dette udforsker indholdet i en matrix for at vise hvert element, den indeholder.

Sub list_iteration
      bestik= Array("gaffel", "kniv", "ske")
      For Each element i bestik
          Print element
      Next ' element