Do...Loop-udtryk

Gentager erklæringerne mellem Do og erklæringen Loop, medens betingelsen er True (sand) eller indtil betingelselsen bliver True (sand).

Syntaks:

Erklæringen Do

Do {While | Until} condition = True
  ' Do While: Erklæringsblokken gentages, så længe betingelsen er sand
  ' Do Until: Erklæringsblokken gentages, så længe betingelsen er falsk
     statements
     [Exit Do]
     statements
  Loop

Erklæringen Do...Loop

Do
     statements
     [Exit Do]
     statements
  ' Loop While: Erklæringsblokken gentages, så længe betingelsen er sand
  ' Loop Until: Erklæringsblokken gentages, indtil betingelsen er sand
  Loop {While | Until} condition = True

Parametre:

Erklæringen Do...Loop udfører en sløjfe, så længe som eller indtil en bestemt betingelse er True (sand). Betingelsen for at forlade sløjfen skal indtastes efter erklæringen enten Do eller Loop . Eksemplerne ovenfor er gyldige kombinationer.

condition: En sammenligning, et numerisk eller et Basic-udtryk, der evalueres som enten True(sand) eller False(falsk).

statements: Erklæringer, som du vil gentage, mens eller indtil en betingelse er True(sand).

Brug sætningen Exit Do til ubetinget at afslutte løkken. Du kan tilføje denne sætning hvor som helst i en Do...Loop sætning. Du kan også definere en afslutningsbetingelse ved at bruge strukturen If...Then som følger:

Do...
     statements
     If condition = True Then Exit Do
     statements
  Loop...

Eksempel:

Sub ExampleDoLoop
    Dim sFile As String
    Dim sPath As String
    sPath = "c:\"
    sFile = Dir$( sPath ,22)
    If sFile <> "" Then
        Do
            MsgBox sFile
            sFile = Dir$
        Loop Until sFile = ""
    End If
End Sub

Erklæringerne For, Select Case eller While

Funktionerne Iif eller Switch