Select...Case-udtryk

Angiver en eller flere sætningsblokke afhængigt af værdien af et udtryk.

Syntaks:

Select Case-syntaks

Select Case betingelse Case udtryk Sætningsblok [Case udtryk2 Sætningsblok][Case Else] Sætningsblok End Select

Parametre:

condition: Ethvert udtryk, som kontrollerer, om udtryksblokken, der følger den relevante Case-sætning, udføres.

expression: Ethvert udtryk, der er kompatibelt med typeudtrykket betingelse. Sætningsblokken, der følger Case-sætningen, udføres, hvis betingelsen matcher udtrykket.

Eksempel:

Sub ExampleRandomSelect
Dim iVar As Integer
    iVar = Int((15 * Rnd) -2)
    Select Case iVar
        Case 1 To 5
            Print "Værdi fra 1 til 5"
        Case 6, 7, 8
            Print "Værdi fra 6 til 8"
        Case 8 To 10
            Print "Større end 8"
        Case Else
            Print "Ude af omrĂĄdet 1 til 10"
    End Select